Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
La diputada vallenca del PSC al Parlament, Rosa Maria Ibarra

Ibarra (PSC) creu que la Taula Estratègica de l'Aeoport de Reus és un element de «confrontació»

La candidata vallenca ha sigut la convidada de la nova edició del cicle 'Eleccions, Economia, Empresa'

Aquest dilluns, 1 de febrer, la  cap de llista del PSC  per Tarragona de cara a les pròximes eleccions  al Parlament, la diputada vallenca Rosa Maria Ibarra, ha pres part en el cicle de xerrades, organitzat per la Cambra de Comerç de Reus, que porta per títol 'Eleccions, Economia, Empresa'. Ibarra ha pres el relleu als candidats de Junts i PP, Albert Batet i Inma Rodríguez, que havien sigut els primers a l'hora de trencar el gel en les conferències  impulsades per l'ens cameral reusenc. 

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

En una exposició curta de durada, Ibarra, que repeteix com a número 1 dels socialistes, ha reclamat «un govern de la Generalitat que estigui a l'altura i marqui el camí pel Camp de Tarragona». Segons Rosa Maria Ibarra, les comarques tarragonines, i en concret aquelles que estan sota l'assessorament de la Cambra de Comerç de Reus, tenen un seguit de reptes pel davant pels quals és necessari comptar amb un executiu català que «governi i gestioni bé i que ho faci per a tothom».

Entre els reptes  que té al davant el Camp de Tarragona  i Terres de l'Ebre, Ibarra ha citat «el futur postnuclear» o «evitar la inacció del govern pel que fa als  fons europeus». De fet, la número 1 dels socialistes tarragonins ha establert una comparativa entre el govern basc i el català: «S'han presentat més projectes aspirants als fons europeus al País Basc que a Catalunya».

La Taula Estratègica de l'Aeroport i l'estació intermodal

El fet que les exposicions prèvies siguin cada dia més concises, fa que els candidats puguin estrendre les respostes a les preguntes dels membres de la Cambra de Comerç de Reus. Tots els caps de llista s'estan sotmetent al mateix qüestionari i molt pocs, fins ara, coincideixen amb les seves prioritats. D'Ibarra ha sobtat la contundència amb la qual ha respost sobre el paper  de la  Taula Estratègica de l'Aeroport, l'ens format per diferents administracions tarragonines per marcar una agenda pròpia a la infraestructura reusenca. 

El cap de llista per Tarragona de Junts per Catalunya, el també vallenc Albert Batet, té molt clar que la gestió de l'Aeroport de Reus ha de ser «de proximitat», Ibarra ha titllat l'ens d'element de «model de confrontació. Nosaltres som crítics  amb el funcionament  de la Taula, no té un paper molt ben definit més enllà de reivindicar a l'Estat. Entenem que és un model esgotat i ineficaç i creiem que s'ha d'iniciar una nova etapa de col·laboració». Declaracions contundents i un xic sorprenents perquè qui va aturar la presència d'organismes de l'Estat a la Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus, va ser l'executiu socialista de José Luís Rodríguez Zapatero a través dels seus representants a les comarques tarragonines. 

Pel que fa a l'estació intermodal de l'Aeroport de Reus, un equipament bastament reclamat per la Cambra de Comerç de Reus, Rosa Maria Ibarra ha obert la porta a les interpretacions, amb una declaració ambigua que ha merescut la resposta del president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. Ibarra ha assegurat que «sabem que és un projecte estratègic per la Cambra i que la Cambra coincideix amb la posició del nostre grup municipal. L'estació ha de ser un impuls per l'Aeroport de Reus. Ara bé, l'hauríem de redefinir  i veure com volem que sigui aquesta estació intermodal». 

Just, amb molta mà esquerra, la mateixa mà esquerra que mostra amb tots els candidats que han passat, fins ara, pel cicle 'Eleccions, Economia, Empresa', ha replicat que «demanaria amplitud de mires amb el tema de l'estació. Ens has citat les inversions que es faran a l'Aeroport de Reus, però jo, primer, faria l'estació  i després arreglaria l'aeroport». El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha emplaçat Ibarra, per acabar, «a posar-nos a treballar plegats, no el dia 15 de febrer, perquè puguis descansar, però sí una setmana després de les eleccions».