Aquest dijous, 28 de gener, la cap de llista del PP per Tarragona de cara a les pròximes eleccions al Parlament, la tarragonina Inma Rodríguez, ha sigut la primera candidata a prendre part en el cicle Eleccions, Economia i Empresa de la Cambra de Comerç de Reus.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
Ha precedit a Rodríguez, Jordi Just, president de l'ens reusenc, i el secretari general de l'entitat, Josep Baiges. Just ha definit la pròxima contesa electoral catalana com «les eleccions més transcendents de la història recent on tots, el territori també, ens juguem molt. Els nostres municipis necessiten respostes per poder encarar el futur».
Inma Rodríguez ha fet una exposició de tres quarts d'hora, aproximadament, on ha presentat l'anàlisi, així com les solucions, dels populars de cara a tots els reptes que té al davant «Catalunya i Tarragona». En acabar, Rodríguez s'ha sotmès a un qüestionari de temàtica local que la junta de la Cambra ha elaborat pels candidats i «quan tinguem la resposta de tots», ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Reus, «farem seguiment de les respostes dels candidats per assegurar que compleixen el què ens diuen».
«Una dicotomia falsa»
La cap de llista popular tarragonina ha mantingut l'equilibri entre el discurs contra el procés independentista i el de gestió. Rodríguez ha entroncat directament amb el llibret del presidenciable català del PP, el també tarragoní Alejandro Fernández, i ha intentat situar a la seva formació com a alternativa al «sanchisme» i a «governs irresponsables», en referència a l'executiu català que, segons Inma Rodríguez, ha estat «més centrat a revifar el procés que en construir un marc de convivència que tingui com a prioritat evitar l'esfondrament del petit comerç, de la restauració i del turisme».
La número 1 popular ha rebutjat la dicotomia 'salut-economia', o 'salut-treball', de la qual tant s'ha parlat durant la pandèmia: «És falsa, sense salut, tot s'enfonsa, però també s'enfonsa si estem en mans de governs irresponsables». A l'hora d'entrar en matèria econòmica, i amb una visió tarragonina, però també catalana i d'àmbit espanyol, Rodríguez ha posat sobre la taula la difícil situació que viuen les comarques de Tarragona, «que lidera l'atur en l'àmbit català», i ha presentat «solucions» per capgirar la situació.
El full de ruta popular, tal com ha explicat qui va ser consellera de Turisme a l'Ajuntament de Tarragona, està format per «un IVA superreduït pel turisme; impulsar una moratòria de la taxa turística; generar confiança al sector, deixant enrere el caos que es va viure la temporada passada i, també, combatre la turismofòbia». «El turisme és el responsable d'una quarta part del PIB regional», ha reblat Rodríguez. A banda, també, i com a mesura econòmica de caràcter general, Inma Rodríguez ha tirat de la tradicional recepta liberal contra les crisis econòmiques, la reducció de la pressió fiscal.
Sobre la província de Tarragona, Rodríguez ha lamentat que «siguem la sisena província per PIB, però liderem l'atur a Catalunya, fregant el 20%. Hauríem de ser capdavanters a Espanya, però som la província més maltractada per la Generalitat, amb un important desequilibri demogràfic, i amb un munt de municipis en mans de Junts i ERC que, després, no són capaços de reclamar més inversions per Tarragona». Inma Rodríguez ha fet una crida a superar «el victimisme. Tenim governs irresponsables, però no són una maledicció bíblica. Ens hem de fer responsables de què votem».
A favor de dues estacions
A l'hora d'encarar el qüestionari de temàtica local, Rodríguez ha respost de manera molt concreta i, fins i tot, mullant-se en temes polèmics, com ara la reclamació de l'estació intermodal de l'AVE a l'aeroport de Reus on s'ha mostrat a favor de l'equipament però ha demanat un altre per Tarragona.
En resum, la candidata del PP per la província de Tarragona ha assegurat que la seva formació prioritzaria «inversions a la carretera de la Misericòrdia, per una qüestió de densitat de trànsit i seguretat»; s'ha mostrat a favor de la creació «de l'Autoritat Metropolitana del Transport a les Terres de l'Ebre»; ha assegurat que «el territori ha de tenir més veu en la gestió de l'aeroport de Reus. Sobre l'aeroport, té més a dir la Cambra que un conseller»; i s'ha mostrat a favor «de l'estació intermodal de trens a l'aeroport de Reus» però amb una puntualització: «Nosaltres també defensem una estació a Tarragona».