La Universitat Rovira i Virgili lidera un consorci format per sis socis de Finlàndia, Polònia i la resta de l'Estat que cerca, mitjançant un concepte desenvolupat per la comissió europea, «dissenyar mòduls de capacitació per a investigadors universitaris i professionals de la innovació al voltant de tres aspectes: la participació d'actors tradicionalment no involucrats en processos d'innovació; la incorporació de qüestions de gènere; l'ètica en activitats de recerca i innovació».
Aquest consorci treballa en el marc del projecte 'Recerca Responsable i Aprenentatge Innovador', que té una durada de tres anys, i és finançat per 'Erasmus+2018'. A més a més compta amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region.
Els socis de la universitat tarragonina en aquest treball són la Universitat de Tampere, Finlàndia; la de Kozminski, a Polòna; el també polonès Institut d'Economia Innovadora i el centre de Barcelona, Notus, de recerca social aplicada.
Tarragona Smart Region
La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City ha ampliat el seu radi d'acció, esdevenint d'aquesta manera una Smart Region, amb la incorporació de la ciutat de Reus. Amb aquest pas, la suma de Tarragona i Reus, la fundació ha redefinit «el seu pla estratègic, replantejant els objectius, línies de treball i la missió, i ampliant la visió i els horitzons en clau de territori».
Tarragona i Reus han apostat, d'aquesta manera, per «promoure un entorn sostenible a través de les noves tecnologies i la innovació». Aquesta mesura, la unió de les dues grans ciutats del territori sota el paraigua 'smart', comporta, tal com explica el gerent de la fundació, Gustavo Cuadrado, «millorar la gestió dels recursos i serveis i fomentar la integració i la participació ciutadana».
Cuadrado ha declarat que «volem consensuar un conjunt de polítiques i programes destinats a la transformació del camp de Tarragona en l'àmbit regional i extrapolar-ho a altres racons del Mediterrani».