Rubalcaba

Rubalcaba empitjora i el seu estat és «d'extrema gravetat»

El polític segueix hospitalitzat, després d'haver patit un ictus

L'exsecretari general del PSOE i exministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, es troba en estat d'«extrema gravetat» a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Puerta del Hierro de Majadahonda després de l'ictus que va patir a la tarda d'ahir, segons informa el diari 'ABC'.

Els serveis mèdics el segueixen aplicant el protocol diagnòstic i terapèutic habitual, com s'indicava en el comunicat d'ahir a la nit. Rubalcaba té un problema congènit del cor, el mateix que pateixen el seu pare i el seu germà. Fa anys se li va practicar un cateterisme per controlar aquesta malaltia heretada. El diari madrileny també ha confirmat que el Rei ha trucat a la dona de Rubalcaba per interessar-se pel seu estat de salut i li ha desitjat una ràpida recuperació.

ALfredo Rubalcaba
Va ser vicepresident durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero | EFE

 

Rubalcaba ha patit un ictus

Rubalcaba està en estat greu després d'haver patit un ictus. Cal destacar, però, que l'any 2008 l'exministre va comunicar que patia problemes del cor i pocs anys més tard, concretament el 2011, va retirar-se temporalment del món de la política perquè  va patir una septicèmia, derivada d'una infecció urinària.

Durant la seva trajectòria professional, Alfredo Pérez Rubalcaba  va ser vicepresident durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero, però finalment l'any 2014 va retirar-se totalment del món de la política, després dels lamentables resultats obtinguts a les eleccions europees mentre ell era el secretari general del PSOE. Tanmateix, no es va jubilar, ja que va tornar a ser professor. Concretament, l'exministre  va dedicar-se a ensenyar química orgànica a la facultat de Química de la Universitat Complutense  de Madrid.

L'històric ministre és famós per haver ocupat llocs de gran importància política des de l'època de Felipe González, moment en el qual va ser ministre d'Educació i Ciència, així com titular de la cartera de Presidència. Un cop Zapatero va arribar al poder, l'any 2004, Rubalcaba es va convertir en portaveu socialista al Congrés i ministre d'Interior, entre 2006 i 2011, per finalment l'any 2010 ser el vicepresident i portaveu del govern.