Pere Aragonès i Gabriel Rufián

Rufián ataca Borràs: «Porta massa temps duent jaquetes de 1.000 euros i bosses de Michael Kors»

El portaveu d'ERC adverteix el govern de Sánchez que no podrà aprovar alhora els comptes amb ERC i C's

«Qui digui que això és una traïció al poble de Catalunya es perquè s'ho pot permetre i porta massa temps portant jaquetes de 1.000 euros, portant bosses de Michel Kors i cobrant sous públics». Amb aquesta frase ha atacat amb contundència Gabriel Rufián la posició de Junts per Catalunya i de la seva portaveu a Madrid, Laura Borràs, en referència al suport d'ERC a la tramitació dels pressupostos del govern espanyol i, en canvi, l'oposició de JxCat, que ha presentat una esmena a la totalitat als números. Nova demostració, doncs, de les profundes diferències estratègiques entre repubicans i 'puigdemontistes', aquest dijous des de la tribuna del Congrés.

Rufián diu que ERC és una «força útil» en contraposició a JxCat

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha justificat aquest dijous que la seva formació negociï els pressupostos generals de l'Estat per al 2021 per la necessitat de ser una força «útil» i combatre les «enormes xifres de desigualtat» a Catalunya. «ERC no és menys patriota ni menys independentista per dir això», ha apuntat, perquè «seguim lluitant per una república catalana amb la mateixa força i determinació que fa 90 anys». En tot cas ha advertit que la negociació no implica necessàriament que els republicans facin un 'sí' als comptes, tot recordant els incompliments continus dels governs espanyols respecte a l'execució dels pressupostos.

«Amb la que està caient seria terriblement irresponsable no escoltar, parlar, dialogar i negociar possibilitats de millora i protecció de les condicions materials de vida de la gent» a través dels pressupostos generals de l'Estat, ha dit, just abans d'atacar el posicionament de Junts per Catalunya i, més concretament, el de la seva líder a Madrid —i candidata a les primàries per ser presidenciable—, Laura Borràs.

L'avís dels republicans a Sánchez: «Amb C's, no»

En tot cas, el mateix Rufián ha advertit el govern de Pedro Sánchez que no podrà aprovar els pressupostos alhora amb ERC i C's. «Ja n'hi ha prou de terraplanisme ideològic», ha sentenciat abans de recordar les grans diferències de plantejament entre les polítiques d'esquerres i les que propugna el partit d'Inés Arrimadas. «Tots sabem que intentaran pagar el preu més baix, però C's és incompatible amb ERC, si realment es vol salvar la gent i no un dels partits de la foto de Colón val la pena fer-ho amb ERC», ha sentenciat.