Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Queixes per l'estat ruïnós d'unes cases del davant d'una escola a Coma-ruga

Veïns de la zona lamenten la inseguretat que genera aquesta situació al costat d'un centre educatiu
Interior d'una de les cases abandonades del davant de l'escola Pla de Mar.
Interior d'una de les cases abandonades del davant de l'escola Pla de Mar. | BP Diari

 

Veïns i famílies que porten els seus fills a l'escola Pla de Mar de Coma-ruga, al Vendrell, han mostrat el seu malestar per l'estat ruïnós d'un complex de cases abandonades que hi ha just al davant del centre educatiu. Es tracta d'un grup de 26 cases aparellades d'una obra que no es va acabar a causa de la crisi, amb el qual l'Ajuntament no ha arribat a recepcionar la zona. Les cases presenten una gran quantitat de destrosses, estan mig desvalisades i la brutícia s'hi acumula d'una forma creixent. Tot està a la vista dels que passen pel davant.

Els veïns i la comunitat educativa del centre s'han queixat diverses vegades al consistori d'aquesta situació, apuntant a la inseguretat que crea pels alumnes, sobretot pels que ja tenen una edat més gran i podrien anar al centre a peu sols. Alguns dels habitatges estan ocupats, tal com han confirmat des de l'Ajuntament a aquest mitjà, tot i que aquests no són els que generen més problemes d'incivisme. Aquests problemes es donen en altres cases que són utilitzades per gent «que està de pas», apunten. La policia s'hi ha presentat diverses vegades, sobretot a l'estiu, que és quan hi ha més moviment. 

Denúncia de l'entitat bancària

Les regidories d'Urbanisme, Via Pública i Governació són les que gestionen el tema per part de l'Ajuntament, però admeten que fins que no hi hagi un titular que prengui possessió d'aquests habitatges, el consistori no hi pot intervenir.  Després d'haver passat per diferents propietaris des del 2014, el complex passarà ara a mans d'una entitat bancària. Segons ha explicat el regidor de Governació, Rafel Gosálvez, a aquest mitjà, «el novembre vam fer les comprovacions pertinents i vam veure que el banc encara no havia pres possessió de la propietat».

Quan això passi, l'entitat haurà d'actuar per netejar la zona i «posar les denúncies que cregui pertinents per incivisme o per ocupació», afegeix Gosálvez. Traslladar la situació a la justícia no vol dir que s'arregli de forma ràpida, però és un pas necessari per poder actuar a llarg termini, tal com es va fer en altres edificis en un estat similar, com el del carrer del Montsià, al Tancat.

El complex de 26 cases està just davant de l'escola.
El complex de 26 cases està just davant de l'escola. | BP Diari