YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Confirmat: Pastes Gallo no traslladarà la seva fàbrica de Catalunya a Andalusia

S'ha confirmat que les informacions que circulaven per les xarxes eren completament falses

Paquet de tallarines de la marca Gallo
Pastas Gallo no traslladarà la seva fàbrica de Granollers a Andalusia | Open Food Facts

Durant els últims dies un rumor en forma de notícia ha estat circulant per les xarxes. En concret, algunes informacions apuntaven al fet que Pastes Gallo havia tancat la seva fàbrica de Granollers (Vallès Oriental) per a traslladar-la a Andalusia. Ara, s’ha confirmat que es tracta d’una notícia falsa que ha circulat sense verificació durant els últims dies.

Així, Pastes Gallo no ha tancat la seva fàbrica barcelonina de Granollers per a portar-la fora de Catalunya i instal·lar-la a Andalusia, com afirmen missatges difosos en WhatsApp i xarxes socials que situen el supòsit nou destí a Granada o Còrdova, província on es troba una de les seves plantes.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Diversos rumors sobre el trasllat de la fàbrica de Granollers s’han difós a les xarxes

Des de fa setmanes circulen en Twitter, Facebook i WhatsApp diferents publicacions en les quals s'afirma que aquesta companyia alimentària ha tancat la seva fàbrica de Granollers per a allunyar-la de la Catalunya governada per l'independentisme i instal·lar-la en territori andalús.

«Pastes Gallo tanca la seva fàbrica de Granollers, una de les més modernes d'Europa. Es deixen anar a Còrdova i ningú en la Generalitat es pregunta per què». Aquest és un dels missatges més compartits a Facebook entre els quals elogien a l'empresa i lamenten la suposada clausura d'aquesta planta. En sentit contrari, també ha estat molt difós en WhatsApp i Twitter un text en català crític amb la companyia, en el qual s'assegura que Pastes Gallo «ha tancat a Granollers, ha acomiadat als treballadors i s'ha instal·lat a Granada».

Després de recomanar consumir els productes elaborats per una altra «fàbrica de pastes» competidora en el pròxim municipi de Moià «que treballa molt bé», aquest missatge en català conclou: «Defensem les nostres empreses i que es fotin les que marxen».

La fàbrica de Granollers seguirà oberta amb 147 empleats

En realitat, Pastes Gall no tanca la seva fàbrica de Granollers, que continuarà activa amb 147 empleats, i només dos treballadors es traslladaran a Andalusia per a incorporar-se a la planta cordovesa del Carpio, l'única fora de Catalunya, que pertany a aquesta empresa alimentària des de 1958, segons les dades proporcionades a EFE per la companyia.

A més, davant dels missatges virals que situaven a Granada aquest supòsit futur de la producció de pastes, el Grup Gallo no posseeix cap fàbrica en aquesta província ni en cap altre punt d'Andalusia a part del municipi cordovès del Carpio.

Pastes Gallo va ser fundada en 1946 per José Espona a partir de la compra d'una fàbrica de farines a Rubí (Vallès Occidental) i en 1958 va adquirir la planta cordovesa del Carpio, que es va transformar en una semoleria i en la qual actualment treballen 122 empleats.

L'octubre de 2017 va traslladar la seva seu social a Còrdova

El Grup Gallo sí que va traslladar l’any 2017 fora de Catalunya, a aquest centre cordovès del Carpio, la seu social de l'empresa. Ho va fer quinze dies després del referèndum de l'1 d'octubre, igual que moltes altres companyies, davant l'escenari polític d'aquelles dates.

La companyia, llavors encara propietat de la família Espona, va explicar el trasllat de la seva seu perquè «necessitem operar en un ambient d'estabilitat» i «de cara a garantir la seguretat jurídica i els interessos dels nostres consumidors, clients, empleats i accionistes».

El grup alimentari va precisar llavors a més que Gallo era una empresa familiar «en la qual es respecta cadascuna de les opinions i opcions personals, sense que cap d'elles ens representi».

Alguns dels missatges sobre Pastes Gallo que s'han viralitzat en xarxes les últimes setmanes al·ludien a aquest trasllat de la seu social, mentre que altres difonien la falsedat que l'empresa -controlada des de 2019 pel fons d'inversió Proa Capital- posava fi a la seva producció a Catalunya tergiversant l'abast d'un conflicte laboral que va coincidir amb les últimes eleccions catalanes.


Comentaris

envia el comentari