Primer pla de Vladímir Putin fent un discurs

Rússia adverteix un altre país d'Europa: «Si passa, reaccionarem»

Rússia amenaça un país europeu de fer-li el mateix que a Ucraïna

Tres setmanes després de l'inici de la invasió russa a Ucraïna, l'ambaixador de Rússia a Bòsnia Hercegovina, Igor Kalbukhov, ha parlat clar. Ha avisat que Moscou té una resposta preparada en cas que el país balcànic s'uneixi a l'OTAN. Així, aquestes paraules han estat condemnades i signifiquen una «clara amenaça», segons publiquen EFE i Europa Press.

«Si Bòsnia i Hercegovina decideix ser membre d'alguna organització, és una cosa interna. Una altra cosa és com reaccionem nosaltres. El que hem fet a Ucraïna n'és un exemple. Si hi ha amenaces, reaccionarem», ha afirmat Kalbukhov fa unes hores a la televisió FTV.

L'hospital infantil de Mariúpol destrossat després de l'atac de l'exèrcit rus
L'hospital infantil de Mariúpol destrossat després de l'atac de l'exèrcit rus | Cedida

Per al representant rus, Occident genera una amenaça per a Bòsnia i menteix en acusar Rússia de voler ficar-se en assumptes propis del país. «No tenim cap pla. Respondrem havent analitzat la situació estratègica i geopolítica», ha assegurat l'ambaixador, i ha advertit que el país està dividit sobre l'entrada a l'OTAN.

Rússia amenaça Bòsnia de manera directa

La resposta a les declaracions de Kalbukhov han sigut gairebé immediates. El president de la prefectura col·legiada de Bòsnia, el croat Zeljko Komsic, ha rebutjat «amb molta energia» les paraules d'Igor Kalbukhov.

«El missatge de l'ambaixador rus dient que hi hauria una reacció per part de Rússia, i menciona l'exemple d'Ucraïna, contra la qual Rússia sosté una agressió, és una amenaça sense ambigüitats i una cosa inadmissible per a Bòsnia Hercegovina», ha afirmat Zeljko Komsic.

Un soldat rus.
El conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna continua | Europa Press

Segons Komsic, les paraules del representant rus provoquen «no només una amenaça per a Bòsnia Hercegovina, sinó per a la pau i l'estabilitat dels Balcans occidentals».

L'ambaixada dels Estats Units a Bòsnia també ha carregat contra el que ha dit el diplomàtic rus. Han afirmat que són unes paraules «perilloses, irresponsables i inacceptables». Alhora, ha apuntat que «cap tercer país té veu en els acords de seguretat entre l'OTAN i els estats sobirans».

Vladímir Putin ofereix un discurs molt contundent

D'altra banda, el president de Rússia, Vladímir Putin, ha ofert un discurs duríssim recentment. Un al·legat que posa el focus en els traïdors a la nació, en què Putin ha posat el punt de mira en un vídeo demolidor.

Putin.
Vladímir Putin segueix amb l'ofensiva militar a Ucraïna | Europa Press

Putin descriu com a «traïdors» els ciutadans que s'oposen a la invasió d'Ucraïna o critiquen les decisions del govern. A més, els defineix com a «gent disposada a aliar-se amb els enemics del país per a destruir-lo».

Per si no n'hi hagués prou, el president rus exposa que «Rússia sabrà com actuar» amb aquesta gent que critica la guerra i les decisions de l'executiu. I és que amenaça amb dur a terme una «autopurificació de la societat».

«Tenen un sol objectiu: destruir Rússia»

Putin posa el focus en els enemics de Rússia, que són «insectes que han de ser eliminats». I és que, com hem pogut veure a les imatges, en el moment que qualsevol manifestant ensenyi qualsevol tipus de pancarta, és detingut de manera immediata.

«Occident intenta dividir la nostra societat. Està especulant amb les nostres baixes i les conseqüències socioeconòmiques de les sancions. Està provocant una confrontació civil a Rússia i utilitzant aquesta cinquena columna per a aconseguir un objectiu: destruir Rússia», diu el comunicat.

Primer pla de Vladimir Putin.
Putin ha fet un nou discurs contra els «traïdors» de Rússia | GTRES

«Qualsevol poble, i especialment el rus, és capaç de distingir els autèntics patriotes de la xusma i dels traïdors. I simplement els escopirà com si fossin una mosca que els ha entrat a la boca», prossegueix l'últim discurs de Putin.

«Estic convençut que aquesta autopurificació tan necessària i natural de la societat enfortirà el nostre país. És la nostra solidaritat, la nostra cohesió i la nostra capacitat per a respondre a qualsevol desafiament», concloïa el president rus.