Putin amb la mà aixecada

Rússia anuncia la pitjor notícia: hi ha perill real d'una Tercera Guerra Mundial

Des del Kremlin adverteixen de les conseqüències de continuar donant suport a Ucraïna

Serguei Lavrov, el ministre d'Exteriors de Rússia, alertava el passat 25 d'abril d'un perill que amenaça l'estabilitat mundial. I és que Vladimir Putin segueix encapçalant la guerra contra Ucraïna i ha posat en perill la resta de països. Segons Lavroz, aquest conflicte bèl·lic iniciat el mes de febrer passat podria ser el desencadenant d'una cosa molt pitjor: una Tercera Guerra Mundial.

Rússia sobre la Tercera Guerra Mundial: «El perill és real»

El silenci va inundar el plató del programa 'Big Game' a 'Channel One' quan Serguei Lavrov va parlar sobre la possibilitat d'una Tercera Guerra Mundial. A l'entrevista realitzada al ministre d'Exteriors rus, va quedar palesa les intencions de Putin de continuar liderant un conflicte que està molt lluny d'acabar.

És més, des del Kremlin asseguren que aquesta guerra contra Ucraïna serà el detonant per al començament d'una guerra molt més gran. Sembla que la visita d'alts càrrecs dels Estats Units al país de Zelenski no ha agradat a Rússia. I molt menys que aquests asseguressin que Ucraïna pot guanyar «amb equipament adequat».

Imatge d'un míssil a punt d'enlairar-se
L'amenaça nuclear és més real que mai | CANVA

Això, sumat a les sancions dels països occidentals a Moscou i al suport pràcticament unànime al poble ucraïnès, genera un brou de cultiu molt perillós. En aquest sentit, Lavrov ha estat clar i contundent i llançava una advertència. «El perill (d'una Tercera Guerra Mundial) és greu, és real, no es pot subestimar», ha declarat el cap de la diplomàcia russa.

Primer pla de Vladimir Putin.
Vladimir Putin està disposat a encapçalar una guerra nuclear | GTRES

A més, el ministre també va posar sobre la taula la possibilitat d'una guerra nuclear sense precedents que no s'hauria de subestimar. De fet, des del Kremlin retreuen que els Estats Units enviï armament a Ucraïna, malgrat els advertiments llançats des de Rússia.

Consideren que estan «suant la seva essència russòfoba» i que Rússia no està disposada a aguantar més. Segons Lavrov, «ja s'ha fet molt de moltes maneres durant anys» per evitar una Tercera Guerra Mundial i ja no hi ha res més a fer.

L'enviament d'armes encoratja l'exèrcit rus a envair la resta de països

Durant l'entrevista efectuada al ministre d'Exteriors rus dilluns passat, aquest va deixar clar el posicionament sobre la inadmissibilitat d'una guerra nuclear. «Aquesta és la nostra posició de principis, ens guiem per això i no m'agradaria veure aquests riscos inflats artificialment ara, quan els riscos són força significatius», argumentava.

També va reflexionar sobre l'enviament d'armes a Ucraïna per part dels països occidentals perquè es puguin defensar de Rússia. Va advertir que això legitimava l'exèrcit rus a envair el país veí, com ja ha passat amb el dipòsit d'armes a l'oest d'Ucraïna.

Un tanc rus a Mariúpol
L'exèrcit rus va assaltar un dipòsit d'armes ucraïnès | Europa Press

«Si l'OTAN entra en guerra amb Rússia a través d'un representant i arma aquest representant, llavors tot és just en l'amor i la guerra», advertia.

Tot i que les coses no pinten gens bé, Lavrov ha declarat que les negociacions segueixen obertes amb el president ucraïnès. «La part russa té la intenció de continuar les negociacions, encara seguim negociant amb l'equip que va posar Zelenski. Aquests contactes continuaran», afegia.

Muntatge fotogràfic de Volodímir Zelenski ​i Vladímir Putin
Zelenski i Putin segueixen amb les negociacions | CatalunyaDiari

Des del Kremlin asseguren que «tot acabarà amb un tractat, però els seus paràmetres estaran determinats per l'etapa d'hostilitats en què aquest tractat es faci realitat».

Després de la seriosa advertència de Rússia sobre la possibilitat real d'una Tercera Guerra Mundial, el ministre d'Exteriors ucraïnès s'hi ha pronunciat. Segons Dmytro Kuleba, aquesta amenaça té el seu origen a la percepció de derrota de Putin.

«Rússia perd l'última esperança d'espantar el món perquè no doni suport a Ucraïna», començava dient. «D'aquí que es parli d'un perill 'real' de la Tercera Guerra Mundial», publicava al seu compte oficial de Twitter.

«Moscou sent la derrota a Ucraïna. Per tant, el món ha de redoblar el seu suport a Ucraïna», afegia, cridant a la unitat amb la població ucraïnesa.