Fotomuntatge de Vladímir Putin i un bombardeig a Ucraïna

Rússia ofereix un alto el foc, però vol una cosa a canvi

La guerra entre Rússia i Ucraïna està causant molt de patiment

El conflicte bèl·lic que protagonitzen Rússia i Ucraïna té tothom en suspens. Des que Vladímir Putin va prendre la decisió d'atacar un altre país europeu, la població mundial, però sobretot la ucraïnesa, té molta por pel que passarà.

Tot i haver rebut molta ajuda d'altres nacions, Ucraïna està en clar desavantatge i necessita que aquesta guerra acabi com més aviat millor. Ja fa dotze dies que estan en una situació tremendament complicada, i Rússia ho sap de sobres.

Fum negre de l'incendi a la central nuclear de Zaporíjia
Ucraïna està patint greus conseqüències per la guerra | Twitter

És per això que el país liderat per Putin ha pres una decisió. I és que, per a alegria dels ucraïnesos, es plantegen fermament un alto el foc. Això sí, no ho faran de manera desinteressada, sinó que demanen una cosa a canvi.

Rússia podria aturar els atacs contra Ucraïna

Ja han passat gairebé dues setmanes des que va començar aquesta guerra entre Rússia i Ucraïna, que, per a molta gent, no té sentit. Sigui com sigui, l'ofensiva russa està causant estralls, tant econòmics com socials. La mort de centenars de civils ha espantat el món sencer.

Després de provocar greus conseqüències al país «enemic», Rússia podria prendre una decisió dràstica. És possible que Putin comuniqui als seus soldats que aturin els atacs contra Ucraïna, però a canvi vol Crimea i que se'ls reconegui el Donbass.

Soldat de Ucraïna
Rússia podria aturar l'ofensiva a canvi de certes condicions | GTRES

Les dues parts han tornat a negociar per tercer cop. Mentrestant, l'exèrcit rus segueix present en diverses zones d'Ucraïna. Actualment, se situen al front sud, a la vora del mar Negre.

Les negociacions no han estat fructíferes per a ningú

Fins ara, les negociacions no han beneficiat cap de les dues parts. Els intents d'establir corredors humanitaris per a facilitar la sortida dels civils atrapats a les ciutats que estan sent bombardejades en són una prova, ja que han fracassat estrepitosament.

D'una banda, des d'Ucraïna denuncien Putin per només deixar fugir els civils cap a Rússia. I d'altra banda, l'exèrcit rus acusa el govern ucraïnès de «no complir ni una sola condició» per als corredors ni l'alto el foc pactat anteriorment.

Conflicte Rússia Ucraïna
Les negociacions entre Rússia i Ucraïna no han arribat a bon port | Europa Press

Aviam si aquest tercer diàleg dona fruits. Tal com ha informat el portaveu del govern rus, Dmitri Peskov, Rússia està disposada a aturar l'atac sobre Ucraïna si aquesta canvia la Constitució, ja que es vol assegurar que és neutral.

A més, pretenen que el seu «enemic» cedeixi Crimea i reconegui la independència de les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Lugansk. Caldrà esperar per a veure quina resposta dona Ucraïna.

Ucraïna està patint massa

Potser aquesta última proposta russa fa pensar detingudament Ucraïna. I és que el país ho està passant molt malament. Estan morint moltíssims civils, i això fa que les condicions que imposa Rússia potser no siguin tan dolentes per a ells.

Imatge dels primer bombardejos a Ucraïna
Ucraïna necessita que la guerra s'acabi ja | CNN

Pot ser que no tinguin alternativa i que posar fi al patiment impliqui perdre algunes terres o reconèixer la independència de les repúbliques esmentades anteriorment. Aquest pot ser el preu de la pau d'Ucraïna.

La majoria de països del món, entre els quals hi ha Espanya, ja s'han posicionat en aquest conflicte bèl·lic. El suport a Ucraïna ha estat immens, i s'han aportat materials i tota mena d'ajuda.

No obstant això, l'ofensiva russa no s'ha aturat, ni de bon tros. L'exèrcit de Putin continua terroritzant el món.