Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una posta de sol en una muntanya.

Cinc rutes a peu per Catalunya pels amants del senderisme

Cinc rutes per gaudir dels entorns naturals d'arreu de Catalunya

Descobrir Catalunya de la manera més especial. Rutes per pobles, per boscos, per camins o per muntanyes. A continuació, et mostrem cinc rutes per fer a peu d'arreu del territori català que enamoraran els amants del senderisme.

1. Ruta Arrelats

Una quinzena d'arbres emblemàtics del terme municipal de Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà) s'engloben sota el nom d'Arrelats.  Es tracta d'exemplars de gran bellesa i encant, cadascun dels quals presenta una singularitat associada a la seva forma o dimensió, antiguitat, o fets històrics de què ha estat testimoni.   Impulsat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, Arrelats convida a gaudir d'aquest patrimoni a través d'elements informatius en suport paper, tecnològic (una web i codis QR), i de senyalització vertical en el mateix lloc on se situa l'arbre . El recorregut es pot fer a peu o BTT.

2. Beget i Rocabruna per camins de contrabandistes

Ruta circular de quasi 13 km pels camins de l'Alta Garrotxa, a tocar del Vallespir, amb unes magnífiques vistes del Pirineu. Es comença l'itinerari al pintoresc poble de Beget (El Ripollès), des d'on es puja fins al coll de Malrem, limítrof amb el Vallespir (França). A continuació, des d'aquest pas de muntanya històric, es flanqueja la muntanya fins al castell de Rocabruna. Es torna a Beget tot seguint la riera homònima, entre salts i gorgs d'aigua. Es tracta d'una ruta llarga i amb força desnivell, que transcorre per un terreny de mitja muntanya bastant exigent.

3. Camí al Castell de Roset

Cap als solells calcaris de Picamill. Aquesta volta apropa al sector solell del municipi, sota la serra de Picamill, situada a Nou de Berguedà, (1.415 m), on  es trobaran les runes del castell de Roset (Vilada, Berguedà) i es podrà gaudir de meravelloses vistes de la vall del Mergançol i els obacs de la serra de Pincancel (la muntanya més destacada és el serrat del Migdia, de 1.073 m) al sector meridional del terme. Alhora, es descobriran antics masos i com la seva activitat afavoria el mosaic de camps, plans de conreu i pastures, avui cada vegada més escassos.

4. D'Adri al Santuari de Rocacorba

Es tracta d’un itinerari amb una pujada exigent i pedregosa, i que transcorre per un corriol que no permet l’accés a les bicicletes de muntanya. En el recorregut s’hi poden diferenciar clarament 2 sectors: un primer sector d’ascens des del veïnat de Foleià fins al santuari de Rocacorba (977 m), amb un desnivell força pronunciat. I un segon sector de baixada des del mateix santuari de Rocacorba al Collet de Pererols i fins a Adri per una pista forestal ampla i de més bon fer.

La muntanya de Rocacorba és el punt culminant de la comarca del Gironès i està inclosa dins el pla d’espais d’interès natural de Catalunya.  El punt més elevat és el Puigsou (992 m), on hi ha els visibles repetidors de televisió, i el santuari de la Mare de Déu de Rocacorba (977 m), encimbellat dalt del singular penya-segat que li ha donat el nom i des d’on es té una vista impressionant de les comarques gironines i del llunyà Pirineu.

5. Camí Vell de Maçanet de Cabrenys a Tapis

Aquest itinerari recorre l'antic camí de Maçanet de Cabrenys a Tapis (Alt Empordà), utilitzat durant anys pels vilatans per desplaçar-se d'un poble a l'altre. Tot i que una part del camí ha servit d'eix de la nova carretera que uneix els dos pobles, encara s'hi conserva l'antic traçat que transcorre entre boscos de suro. De dificultat mitjana, aquest itinerari té una distància total de 4,6 km que es pot fer amb un temps aproximat d'1 hora i 20 minuts.  El desnivell acumulat és de 343 metres.

També et pot interessar...

  • Els 10 pobles més bonics de Catalunya que pots visitar aquest estiu
  • Els 336 micropobles de Catalunya que busquen nous habitants