Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Roger Torrent vol un referèndum «per posar fi al conflicte»

El president del Parlament assegura que ERC no posarà «cap línia vermella» per a la investidura però «tampoc donarà un xec en blanc»

Roger Torrent, sobre la investidura a Pedro Sánchez: «no posarem cap línia vermella, però tampoc donarem un xec en blanc» | Cedida

 

El President del Parlament, Roger Torrent, ha proposat aquest dijous un «pacte de claredat» per a la «celebració d'un referèndum». Ho ha fet en el transcurs d'un esmorzar informatiu del 'Fòrum Nova Economia' a Madrid  on ha assegurat que aquest «pacte de claredat» hauria de permetre decidir «les circumstàncies i les condicions», i el «com i quan» se celebra un referèndum que «posi fi al conflicte polític».  El President del Parlament ha presentat aquesta idea com una sortida beneficiosa per a les dues parts, ja que permetria «legitimar l'estat a Catalunya» i, al mateix temps, permetria la societat poder decidir.

ERC, sobre la investidura: «no posarem cap línia vermella»

Torrent ha advertit que ERC «no posarà cap línia vermella» per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, però «tampoc donarà un xec en blanc». Alhora, ha criticat a Sánchez perquè «continua absent»: «no ha fet res per a resoldre el conflicte, tres de detalls cosmètics».

Ha recordat que la repressió  «no ha resolt cap dels reptes polítics plantejats» i ha advertit que «si l'actitud de l'Estat és el bloqueig permanent, la persecució judicial  i el menyspreu», la resposta del sobiranisme «no serà la resignació o l'abandó de les seves posicions, sinó la mobilització persistent per fer que el que avui sembla impossible sigui inevitable».

Respecte a la designació de Josep Borrell com nou cap de la diplomàcia europea, Torrent ha admès que per a ERC “no és una dada esperançadora” vista “la seva trajectòria, declaracions i actituds respecte a Catalunya”. Borrell, ha dit, “no ha demostrat una voluntat de diàleg polític i de resolució del conflicte, sinó mes aviat el contrari”. 

  

  

En tot cas ha afirmat que aquesta designació per a ell “no és determinant”. “El que és determinant és com afronten les institucions europees una situació de conflicte polític com el que té Catalunya” que ha de tenir “una resolució en el marc europeu”. 

També et pot interessar...