Laporta a la presentació de Dani Alves

El futbolista que semblava tenir-ho fet amb el Madrid, però que podria acabar al Barça

Laporta té clar que el vol i ja està fent mans i mànigues per veure com podria venir

Xavi vol que la plantilla faci un salt de qualitat. Després de gairebé quatre mesos, té una plantilla consistent, però vol que encara ho sigui més. La seva idea? Reforçar el mig del camp amb una de les joves promeses del futbol europeu i que havia sonat amb força per arribar al Reial Madrid

Connexió Ajax - Barça

I és que el Barça no vol perdre l'oportunitat de fitxar a Ryan Gravenberch. El pivot de 19 anys, agrada tant a Reial Madrid com al Barça.

El neerlandès té contracte fins al 2023 i l'Ajax estaria interessat a vendre'l aquest estiu. No volen esperar que li expiri contracte i que marxi gratuïtament. El valor de mercat de Ryan Gravenberch és de 35 milions d'euros i no sortirà per menys de l'entitat neerlandesa.

Ronald Koeman va recomanar el fitxatge al Barça. L'extècnic del Barça sempre té un ull al mercat neerlandès i a banda de portar a Memphis i Luuk, volia a Gravenberch. El jugador, al ser pivot, no va ser considerat una urgència i Laporta no va voler fer un esforç.

No utilitzarien a Frenkie de Jong al pivot

Ara amb la situació més 'calmada' al club, poden pensar en un fitxatge així. El futur del club passa per Nico i Frenkie de Jong al pivot, però el futbol és impredictible. Laporta vol assegurar que és una posició que està coberta.

Xavi necessita un jugador d'elit mundial a la posició. Si perd a Sergio Busquets i no té un substitut, l'esquema i l'estil del Barça pot caure ràpidament.

Busquets entrenant amb el Barça
Busquets és molt important, però necessita més descans aquesta temporada | FC Barcelona

El fitxatge de Gravenberch és una incorporació de futur. Perquè agafi rodatge sota del braç de Busquets. Jugaria menys minuts que Gavi, Nico i Frenkie, però per agafar un paper protagonista en els pròxims anys.

El Barça va intentar tindre una opció preferencial per Gravenberch. Quan Bartomeu va fer el fitxatge de Frenkie de Jong, una de les clàusules era l'opció. Va ser declinada.

Laporta no vol més joves a l'equip

Aquest fitxatge seria un abans i un després per al Barça. Gravenberch no vindria sol. Mínim un central i un lateral més s'incorporaran.

La classe de 2022 ha de tancar la transició del club. S'abandonaria gairebé al complet una generació de futbolistes per donar pas a un altre. I el Barça, es troba millor preparat que mai.

La realitat és que ha necessitat un any de transició com aquest. Les eleccions i la mala gestió de l'anterior gestió van provocar aquesta temporada. De moment, Xavi està aconseguint aixecar-la, però encara és aviat per saber el final.

S'espera que el 2023, Busquets i Jordi Alba facin el pas endarrere final. No es retiraran, però continuaran aportant al Barça en un paper més residual.