Imatge d'una oficina de CaixaBank

CaixaBank acaba d'anunciar un canvi que afecta tots els seus clients

CaixaBank anuncia l'eliminació de les restriccions horàries del servei de caixa i avançarà el pagament de les pensions als jubilats

CaixaBank anuncia canvis. L'entitat eliminarà les restriccions horàries del servei de caixa i avançarà el pagament de les pensions als jubilats. També anuncien que, d'aquí a un mes, afegiran 750 professionals amb dedicació i formació específica per atendre els clients de més edat. Seran fins a 1.500 treballadors, tot i que preveuen arribar als 2.000 al llarg de l'any que ve. 

A més, CaixaBank previs reforçar amb 1.350 persones més per donar suport als clients sènior i als procedents de Bankia en la integració amb els serveis de Caixabank

Així mateix, l'entitat ha decidit eliminar les restriccions horàries del servei de caixa i ha optat per mantenir l'avançament del pagament de les pensions al dia 24 per evitar que es formin cues a finals de mes de clients d'avançada edat que hi acudeixen per cobrar la prestació.

Imatge d'un caixer de CaixaBank
Nous canvis a les oficines de CaixaBank. | ACN

Canvis a CaixaBank: adeu a les restriccions horaries del servei de caixa

Una altra de les mesures que ha pres Caixabank és la incorporació d'un servei d'acompanyament en l'ús del caixer i oferirà més de 3.000 sessions formatives presencials per a persones grans sobre operativa i aspectes financers. D'altra banda, s'ha compromès a no abandonar les poblacions on ara és present i ampliar el servei d''ofibusos' a 426 municipis en risc d'exclusió i on es concentra més població de més de 60 anys.

En un comunicat, l'entitat ha explicat que també ha posat en marxa un pla perquè abans que acabi aquest any tots els seus caixers permetin als seus usuaris operar amb llibreta, que és el mitjà més utilitzat per la gent gran. Actualment, en disposa un 70% de la xarxa i s'adaptarà el 30% restant, inclosa la substitució de 900 terminals.

Aquestes mesures arriben després que aquesta setmana el sector bancari aprovés un nou decàleg, que incloïa l'ampliació dels horaris d'atenció presencial, telefònica i formació a treballadors i client.

Així ho van subscriure l'Associació Espanyola de Banca (AEB), la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (Unacc), juntament amb el govern espanyol i el Banc d'Espanya.

El nou document respon a les demandes dels usuaris després de la campanya 'Soc gran, no idiota' de Carlos San Juan, que va obtenir l'adhesió de milers d'usuaris en una campanya de signatures a través d'internet.

Precisament, aquest dimarts a la tarda, desenes de treballadors de Caixabank es van manifestar a l'avinguda Diagonal, davant la seu de l'entitat, per denunciar la situació de pressió que viuen els empleats des que es va fer efectiva la fusió amb Bankia.

El primer secretari de la Unió General de Treballadors (UGT) de CaixaBank a Catalunya, Albert Macià, va denunciar que l'entitat hagi utilitzat la digitalització com a «excusa» per retallar recursos i reclamava més mitjans per poder atendre tots els usuaris. «Tenim clients que no volen ser digitalitzats i també volem atendre; calen més mitjans i menys exigències comercials», va subratllar.