YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Ryanair cancel•la diversos vols a Itàlia per la por al coronavirus

La companyia aèria ja ha informat tots els passatgers afectats a través del correu electrònic

Imatge d'arxiu de passatgers baixant d'un avió de Ryanair l'any 2010 a l'Aeroport de Lleida-Alguaire
La preocupació pel coronavirus ha arribat a les arolínies del país | CatalunyaDiari

Ryanair ha anunciat que cancel·la el 25% dels vols (un de cada quatre) amb sortida o destí Itàlia entre el dimarts 17 de març i el dimecres 8 d'abril per l'impacte del coronavirus i la gran caiguda de la demanda. La companyia aèria irlandesa ja ha informat aquest dilluns tots els passatgers afectats a través del correu electrònic.

Precisament, Ryanair detalla que durant la setmana passada ha vist com s'ha produït una «caiguda significativa» de les reserves de vol cap a Itàlia durant el període comprès entre finals de març i principis d'abril. En paral·lel, la companyia també ha notat un «gran increment» de passatgers al país transalpí amb bitllets que han optat per no volar i no presentar-se als aeroports.

El seu objectiu és «minitzar qualsevol risc»

Ryanair no espera que aquestes cancel·lacions tinguin un «impacte significatiu» en els beneficis del pròxim any fiscal (que es tanca a finals d'aquest març), però no vol especular sobre les repercussions que pot tenir la crisi del Covid-19 sobre els resultats de l'any 2021. «Encara és massa aviat», afirma la companyia irlandesa en un comunicat.

«El nostre objectiu en aquests moments és minimitzar qualsevol risc per a la nostra plantilla i els nostres passatgers», ha afirmat el director executiu de Ryanair, Michael O'Leary. «Si bé hem tingut moltes reserves per a les dues primeres setmanes de març, hi ha hagut una caiguda notable de les reserves a partir de finals de març i començaments d'abril», ha reconegut O'Leary.

«Per això, hem decidit reduir el nostre calendari cap a i des d'aquells aeroports on els viatges s'han vist més afectats pel brot de coronavirus», ha puntualitzat el director executiu de Ryanair, que assegura que des del 24 de febrer ha posat en marxa un comitè de seguiment per «monitorar» l'evolució de l'epidèmia. De fet, la companyia ja ha posat diverses mesures sobre la taula per alleugerir el possible descens del negoci i garantir les operacions com assignar vacances anuals i/o permisos sense sou als pilots i la tripulació de cabina, la congelació de salaris o treballar amb proveïdors tercers per reduir costos.

També et pot interessar....


Comentaris

envia el comentari