Ryanair readmet als treballadors de Girona i Canàries afectats per un ERO i els inclou en un ERTO

L'aerolínia irlandesa preveu acomiadar 3.000 persones en els pròxims dos anys

Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair
L'aerolínia ha anunciat també que acomiadarà 3.000 treballadors en els pròxims dos anys. | Catalunya Diari

Ryanair ha notificat als treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) declarat nul per l'Audiència Nacional la seva readmissió en la plantilla de l'aerolínia i la seva inclusió en l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per força major al qual s'ha acollit la companyia per la crisi del coronavirus, segons ha informat la Unió Sindical Obrera (USO).

Aquests 224 treballadors afectats per l'ERO procedien de les bases de Tenerife, Lanzarote, Las Palmas i Girona, un procediment que va ser denunciat pels sindicats dels treballadors i que va ser declarat nul el passat 24 d'abril per l'Audiència Nacional. La sentència obligava l'aerolínia a readmetre els 224 treballadors afectats amb les mateixes condicions anteriors a l'acomiadament col·lectiu i al pagament dels salaris que no han percebut.

Aquesta decisió pot ser recorreguda per la companyia davant el Tribunal Suprem, tot i que Ryanair ha decidit readmetre'ls i incloure'ls en l'ERTO. Tot i la decisió de l'empresa, encara no s'ha produït l'alta dels treballadors a la Seguretat Social, que ha de ser amb data 8 de gener, quan es va fer efectiu l'acomiadament.

Ryanair acomiadarà 3.000 treballadors en dos anys

D'altra banda, Ryanair va anunciar la setmana passada la seva intenció d'acomiadar a 3.000 treballadors, entre pilots i tripulants de cabina a tota Europa en un termini de dos anys, a més de fer reestructuració d'horaris i salaris i tancar bases, tot i que sense concretar quines.

Segons va explicar Ryanair, durant el seu primer trimestre fiscal ha transportat a menys de l'1% del seu volum normal de passatgers i, encara que preveu que els vols es reprenguin al juliol, ha advertit que trigarà algun temps que «el volum de passatgers torni».


Comentaris

envia el comentari