Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà on es pot veure un sanitari fent una prova PCR a un veí del barri de Balàfia de Lleida en el marc del cribratge massiu

Sabadell i Mollet del Vallès, primers municipis on Salut iniciarà l'estratègia de cribratges massius

Les proves es faran als ciutadans majors de 16 anys que no hagin tingut símptomes

Pla mitjà on es pot veure un sanitari fent una prova PCR a un veí del barri de Balàfia de Lleida en el marc del cribratge massiu
Les proves es faran als ciutadans majors de 16 anys que no hagin tingut símptomes  | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres una estratègia de cribratge massiu amb PCR d'automostra a les farmàcies i amb la incorporació de 500 rastrejadors més, arribant als 3.000. La consellera de SalutAlba Vergés, ha explicat que la intenció és «anar a buscar el virus» amb cribratges comunitaris, en col·lectius vulnerables i en entorns específics. Doncs bé, a partir d'aquest dilluns 23 de novembre s'iniciaran uns cribratges intensius amb PCR a Sabadell i a Mollet del Vallès.

L'acció es durà a terme al llarg de tota la setmana en diversos equipaments municipals que els ajuntaments han cedit a la Generalitat per facilitar instal·lacions on poder dur a terme les proves. El procediment es farà en ciutadans majors de 16 anys i que no hagin tingut símptomes amb la finalitat de localitzar possibles focus portadors de coronavirus a les dues ciutats vallesanes. Es tracta d'una estratègia conjunta en què Govern i ajuntaments van de la mà per intensificar la detecció de casos positius i reduir el risc de contagi entre els ciutadans de les dues localitats.

En el cas de Sabadell, les proves es duran a terme amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell, l'Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès i el Parc Taulí. Les proves es duran a terme en diverses zones de la ciutat. Concretament, del 23 al 27 de novembre es faran al Centre Cívic de la Creu Alta - Cal Balsach (carretera de Prats de Lluçanès, 42), per a la població que correspon a l'Equip d'Atenció Primària Creu Alta. D'altra banda, el dia 30 de novembre es faran al Centre Cívic de Can Puiggener (plaça del Primer de Maig, 1), per a la població d'aquest barri.

D'altra banda, del 24 al 27 de novembre es duran a terme proves al Centre Cívic de Torre-romeu (plaça de Montcortès, 1) per a la població que correspon a l'Equip d’Atenció Primària La Serra. En el cas de Mollet del Vallès, les proves es faran del 23 al 28 de novembre en dos punts. El primer és l'Espai Sant Jordi (avinguda de Caldes de Montbui, 9) i el Centre Cívic de Can Pantiquet (carrer de Can Flequer, 25). Tant a Sabadell com a Mollet, els locals estaran oberts de les 9.00 a 14.00 hores i de les 15.00 a les 19.00 hores. Per fer les proves cal dur la targeta sanitària. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.

 

Mataró farà tests antigènics a la població asimptomàtica i més gran de 16 anys

Seguint amb la mateixa estratègia, el Departament de Salut farà durant la setmana que ve tests antigènics a la població asimptomàtica i major de 16 anys de Mataró. Es tracta d'una estratègia conjunta que la Generalitat amb l'ajuntament, l'Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

En aquest cas, l'actuació és de caràcter preventiu i es durà a terme del dilluns 23 de novembre al dissabte dia 28 al consultori La Llàntia (carrer Mare de Déu de Guadalupe, 2). Les proves es faran de 9.00 a les 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores. El resultat es comunicarà via SMS i també es penjarà a la plataforma La Meva Salut, amb major rapidesa si és positiu per activar el protocol.

La mesura té com objectiu frenar la propagació del coronavirus entre la població. Els tests estan orientats a detectar possibles casos positius entre aquelles persones que no presenten símptomes, i que són transmissors en no ser conscients de la patologia.