Sabadell intensifica la vigilància policial per evitar trobades de més de 10 persones

El dispositiu es reforçarà especialment el 4,5 i 6 de setembre quan s'hauria d'haver celebrat la Festa major

Pla mitjà d'una noia fumant a una terrassa de Barcelona
El dispositiu es reforçarà especialment el 4,5 i 6 de setembre quan s'hauria d'haver celebrat la Festa major | Catalunya Diari

Un dispositiu conjunt de la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra intensificarà la vigilància als carrers de Sabadell per evitar concentracions o reunions no permeses per la llei, és a dir, aquelles de més de 10 persones. 

La mesura, que es reforçarà encara més de cara als dies en què s'hauria d'haver celebrat la Festa Major, el 4, 5 i 6 de setembre, vol evitar especialment els 'botellons' i les trobades de gent que no respectin les mesures de seguretat com ara l'ús de la mascareta o la distància de seguretat. Amb aquest reforç, es volen reduir riscos en un moment especialment delicat pel que fa a l'evolució de la covid-19 tant a la ciutat, on ja s'han fet cribratges massius, com a la resta del territori.

La intensificació de la vigilància i control es complementarà així mateix amb l'actuació dels mediadors d'Espai Públic i els dispositius de Creu Roja que s'estan fent les darreres setmanes per afavorir el compliment de les mesures de prevenció.

Entren en vigor les restriccions per aturar la Covid al Vallès

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les restriccions per frenar la Covid-19 a Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), amb les modificacions que dilluns va marcar el jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona. D'aquesta manera es prohibeixen les trobades de més de 10 persones i es limita al 50% l'aforament d'activitats culturals i esportives; d'hoteleria i restauració, i religioses. També es recomana evitar els desplaçaments no essencials. La inspecció i el règim sancionador correspondrà als ajuntaments i a la Generalitat.

Salut farà cribratges massius a Terrassa durant aquesta setmana

Aquesta setmana Salut desplega cribratges selectius a punts concrets de la ciutat de Terrassa. Tal com informa 'El Món', es faran tests PCR a determinats veïns de Ca n'Anglada, Sant Pere Nord i Can Palet, que seran citats al seu CAP a través d'un missatge SMS.

En referència a Ca n'Anglada, el cribratge se centra en els residents dels carrers de Sant Damià i de Sant Honorat, mentre que a Sant Pere Nord s'adreça a les famílies dels carrers Doctor Ferran, Frederic Mompou i Tarragona. En tots els casos, se cita els veïns d'entre 15 i 44 anys, que han d'acudir a fer-se el test PCR a un mòdul extern del CAP Sant Llàtzer, en un dispositiu que estarà en funcionament durant tota aquesta setmana.

Pel que fa al barri de Can Palet, el cribratge es farà en els residents als carrers d'Albinyana, d'Àngel Guimerà, de Wilson i d'Agricultura. Tal com informa el mitjà citat, aquells que rebin l'SMS del CatSalut hauran d'anar aquesta setmana al CAP Sud, que ha allargat l'horari d'atenció al públic fins a les 20 hores per poder fer les proves PCR programades. A Can Palet, però, encara no s'ha delimitat la franja d'edat.


Comentaris

envia el comentari