Sabotegen de matinada dos repetidors de RTVE: les emissions de la cadena, afectades

Uns desconeguts han calat foc de matinada a una part del cablejat de Rocacorba i Cubells

Imatge de les instal·lacions de RTVE
Sabotegen de matinada dos repetidors de RTVE: les emissions de la cadena, afectades | RTVE

Aquest matí ha saltat la polèmica en fer-se públic que, durant la matinada, s'havien sabotejat dos repetidors pertanyents al centre emissor de Rocacorba —a Girona— i també al centre repetidos de Cubells —a Lleida—. Els fets han tingut lloc poques hores abans de l'obertura de col·legis electorals.

Uns desconeguts han calat foc a una part del cablejat

RTVE ha estat una de les empreses de telecomunicacions afectades pel sabotatge als centres emissors de Rocacorba —que, com ja hem dit, dona servei a Girona— i Cubells, que cobreix Balaguer i gran part de la Noguera. «Condemnem aquests actes vandàlics que han intentat comprometre les telecomunicacions en plena jornada electoral del 14-F a Catalunya», han criticat des de l'ens públic, a través d'un comunicat que han compartit a través de la xarxa social de Twitter, i on també ha precisat que ja s'han pogut restablir «pràcticament tots els serveis afectats» i les emissions de TVE i RNE.

Segons ha informat la companyia Cellnex, uns desconeguts han calat foc de matinada a una part del cablejat de Rocacorba i Cubells, tallant així unes hores les emissions de les cadenes de Televisió Digital Terrestre (TDT) i alguns serveis de telefonia mòbil.

Cellnex informa que no s'han produït danys personals

«Tot i l'aparatositat dels dos focs no s'han produït danys personals», han continuat des de Cellnex, que ha assenyalat que el tall de senyal s'ha detectat ràpidament des dels Centres de Control de Supervisió de la Xarxa i s'han activat els equips tècnics per solucionar les dues incidències. «A migdia ja s'han pogut recuperar part dels serveis de televisió d'aquests dos centres emissors i s'està treballant per recuperar la resta de serveis en les pròximes hores», ha confirmat la companyia de telecomunicacions, que finalment ha volgut agrair la tasca de Bombers de la Generalitat i Mossos d'Esquadra.

De fet, la policia catalana ja ha obert una investigació per tal d'aclarir l'origen dels incendis i localitzar els seus autors.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari