Imatge panoràmica de Barcelona

La Sagrada Família acomiadarà part de la plantilla per culpa de la falta de visitants

La fundació gestora del monument més visitat de Catalunya justifica la «reestructuració interna» per la «delicada» situació econòmica i espera recuperar el nivell d'ingressos del 2019 d'aquí a dos anys

La Sagrada Família acomiadarà part de la seva plantilla de treballadors per culpa de la caiguda d’ingressos provocada per la pandèmia. Així ho ha avançat TV3, que ha tingut accés a una carta emesa per la direcció del temple en què aquesta justifica la decisió.

La fundació que gestiona el temple expiatori, la Junta Constructora, argumenta que la «delicada» situació econòmica, financera i productiva estructural obliga a fer una «reestructuració interna durant el segon semestre». Tanmateix, no concreta el nombre de treballadors afectats.

Els responsables del monument no preveuen recuperar els ingressos i l'activitat edificativa fins d'aquí a tres anys, sempre que no hi hagi «cap contratemps». Si més no, l'arribada progressiva de turisme ha anat incentivant la reobertura de la Sagrada Família els caps de setmana des de fa quinze dies, i aquest dilluns ha obert també la venda de tiquets els divendres.

Una recuperació lenta i progressiva per assolir, el 2023, el volum de visites de fa dos anys

En aquest sentit, el temple calcula que es produirà una «lenta» però «progressiva» recuperació del turisme a partir del segon semestre de 2021, que tot just comença. Les xifres, però, serien encara lluny del volum de visitants del 2019, al voltant de 4,5 milions.

«Si no hi ha imprevistos, s'espera consolidar el turisme a Barcelona amb volums del 50% respecte del 2019», precisa el comunicat. La previsió és que no sigui fins al 2023 que s'assoleixin els nivells d'ingressos i visitants similars als de fa un parell d’anys.

El comunicat als treballadors el signa la direcció general amb data del dia 11 de juny. Des de l'inici de la pandèmia, el març del 2020, la Sagrada Família ha passat diversos mesos tancada i ha presentat expedients de regulació d'ocupació per fer front a les pèrdues econòmiques que deixa la falta de visitants.