Un carrer del centre de Castelldefels amb un veí assegut en una terrassa i vianants passejant. Imatge del 30 de juny de 2020

Dues grans ciutats espanyoles tornen a la Fase 1 per un augment de casos de coronavirus

Salamanca i Valladolid tornen a Fase 1 a partir del dia 3 de setembre

La Junta de Castella i Lleó establirà noves mesures sanitàries per a Salamanca i Valladolid després de l'augment de casos de coronavirus en els últims dies, que ha provocat que aquests municipis siguin els més afectats de tota la regió. El govern regional ja s'ha posat en contacte amb els dos ajuntaments perquè des de les 00.00 hores del dijous 3 de setembre es reprengui la Fase 1 en aquestes dues ciutats.

Les mesures són semblants a les que hi havia en la fase 1, amb la restricció de participants en tota mena de reunions i activitats i la prohibició de consumir a l'interior dels locals com bars i restaurants.

  • Vetlles i enterraments: màxim 15 persones a l'aire lliure i 10 en espais tancats.
  • Noces i celebracions religioses o civils: màxim 50 persones a l'aire lliure o 25 en espais tancats.
  • Hostaleria i restauració: no es podrà consumir a l'interior dels locals.
  • Activitats infantils: màxim 10 persones.
  • Reunions familiars: màxim de 10 persones tant en espais públics com privats, excepte convivents.

El vicepresident de la Junta, Francisco Igea, ha demanat als ciutadans de Salamanca que «cuidin dels seus» en un any en què tant Salamanca com Valladolid havien de celebrar les seves festes per aquestes dates. El control d'aquestes noves mesures el faran les autoritats locals i autonòmiques i les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Al seu torn, Igea ha sol·licitat que la gent denunciï els incompliments d'aquestes normes.

«Sabem que la situació en deu dies no serà bona»

«És imprescindible que els ciutadans tinguin clar que s'exigirà el compliment d'aquestes mesures» que són «restrictives» i que no tindran efecte durant la setmana vinent o deu dies «quan veurem un increment dels ingressos en planta i en UCI i, amb tota seguretat, un increment de la mortalitat», ja que les mesures per a trencar la cadena de contagis no són tan ràpides.

«Si algú ens pregunta per què prenem avui aquestes mesures quan tenim bona situació en els hospitals és perquè sabem que la situació en deu dies no serà bona», ha afirmat el vicepresident. «Sabem que l'ocupació pujarà» i per això la Junta ha decidit prendre aquest tipus de mesures.