Imatge d'arxiu de l'entrada de la sala Razzmatazz de Barcelona

Les sales de concerts esperen que la decisió de no permetre reobrir els locals sigui un «error monumental»

Carme Zapata, presidenta de l'ASACC, assegura estar «en xoc» i vol que es resolgui durant el dia d'avui

El sector de les sales de concerts de Catalunya ha reaccionat a la decisió del Govern de deixar fora aquests establiments de la represa de l'activitat a partir d'aquest pròxim dilluns. La gerent de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, ha assegurat «ens hem quedat en xoc perquè ni enteníem ni entenem com això s'ha pogut produir». En aquest sentit, ha explicat que s'han assabentat de la notícia pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i la «sorpresa majúscula» ha estat quan han arribat al punt onze, on s'especifica aquesta exclusió de les sales de concerts.

Zapata ha manifestat que confia en el fet que es tracti d'un «error monumental» en el redactat del DOGC i que es resolgui al llarg del dia. Segons ha pogut saber l'ACN, es corregirà pròximament. «El primer que ens ha sorprès és la no mobilitat entre municipis, on hi ha moltes ciutats que no tenen equipaments culturals, i quan hem arribat a l'article onze, l'estupefacció ha estat monumental», ha dit Zapata, que ha convidat tothom a rellegir el que va dir el Govern fa dos dies, «només cal tirar d'hemeroteca».

De fet, des de l'entitat asseguren que havien parlat amb el Departament de Cultura per a la reobertura, pel fet de ser «cultura de base i en majúscules». A més, ha destacat que va ser una decisió que es va comunicar en roda de premsa, on «textualment els dos portaveus del Govern van esmentar 'sales de concerts', i no hi havia cap mena de dubte».

Algunes sales ja han fet compres i han donat l'alta l'electricitat

Zapata ha assegurat que ningú els ha explicat que això sigui una decisió conscientment presa. «Ni ho entenem ni ho acceptem perquè no podem acceptar una decisió com aquesta», ha avisat. De fet, ha alertat que a hores d'ara algunes microempreses ja han fet compres, han donat d'alta l'electricitat per tornar a fer concerts i alguna potser encara no ho ha fet, però dilluns tenia previst treure algun treballador de l'ERTO. Vistes aquestes conseqüències, la gerent ha defensat que «no es pot jugar amb les expectatives i amb la feina de tot un sector».

Les sales han dit que no pot haver-hi un Govern que els enganya i els diu una cosa i l'endemà la contrària perquè «no és just» per a tot un sector. Tanmateix, ha assegurat que esperen notícies, i sobretot que això sigui un error: «Ja hem comunicat el nostre malestar i estupefacció i estem esperant notícies de què això veritablement és un error».

Segons ha avisat Zapata, tot i que se senten en xoc i gairebé no han pogut reaccionar, «òbviament» si això és una decisió conscientment presa i no és un error valoraran «totes les opcions possibles per actuar la via que calgui i defensar l'obertura de les sales».