Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.

L'actual cap dels Mossos no posarà el seu càrrec a disposició d'Interior pel retorn de Trapero

Sallent creu que és Sàmper qui ha de prendre la decisió

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.
Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu durant el judici on finalment se'l va absoldre. | ACN

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha estat clar i català aquest divendres, 30 d'octubre, en una entrevista al programa 'Aquí, amb Josep Cuní', a la Cadena SER Catalunya. Sallent ha manifestat que no té previst posar el seu càrrec a disposició per permetre un retorn del major Josep Lluís Trapero al capdavant del cos. «No som entrenadors de futbol ni polítics, som funcionaris, i algú va signar un dia que jo era el cap del cos dels Mossos i fins que ningú no signi el contrari, me'n faré càrrec», ha dit Sallent.

«La tornada de Trapero és una decisió política i és el conseller d'Interior qui ha de decidir»

Sallent ha deixat molt clar que «com els 17.000 policies que treballem cada dia, jo cada dia m'aixeco per fer la meva feina, i si jo posés el meu càrrec a disposició difícilment, en una situació tan crítica com la que estem vivint ara difícilment tindria la mateixa credibilitat a l'hora de treballar amb els meus comissaris». L'actual cap dels Mossos, doncs, descarta posar el seu càrrec a disposició del conseller d'Interior.

Alhora, però, Eduard Sallent ha estat molt clar. Creu que l'eventual tornada de Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos d'Esquadra és «una decisió política i és el conseller d'Interior, Miquel Sàmper qui ha de decidir el que més convé». «Jo aquí soc una part passiva, tinc el meu projecte, i he estat treballant aquest temps però soc conscient que és el conseller qui ha de decidir», ha reblat el cap actual de la policia catalana.

Una bona relació professional amb Trapero

Tal com ha explicat el mateix Eduard Sallent als micròfons de la Cadena SER, gaudeix de bona relació professional amb Josep Lluís Trapero, a qui assegura que coneix des de fa molts anys. «Vam col·laborar en diferents etapes, de manera molt intensa en l'atemptat de Barcelona», ha explicat, i ha recordat que «l'he acompanyat a l'Audiència Nacional quan ha calgut, el vaig felicitar al moment en saber la sentència i vaig anar a la comissaria de Les Corts per saludar-lo personalment quan se li va notificar, el passat dimecres».