Salou demana el cessament de les extraccions de sorra, davant del litoral del Cap Salou, arran de l'anunci de l'Autoritat Portuària de l'inici dels treballs de regeneració de la platja de la Pineda (Vila-seca) on s'aportaran 100.000 metres cúbics d'arena. Aquestes tasques van arrencar divendres i duraran quinze dies. L'alcalde de Salou, Pere Granados, afirma que «es produeixen uns danys irreparables al fons marí i s'altera la dinàmica del litoral pel que fa al moviment de sorres». A partir d'aquí, exigeix que s'aturi el dragatge de l'àrea litoral davant el municipi de Salou. Per la seva banda, Vila-seca recorda que aquesta aportació de sorra s'emmarca en la Declaració d'Impacte Ambiental derivada de la construcció de la prolongació del Dic de Llevant.
Aquests treballs es realitzaran en el marc del contracte per quatre anys per a l'aportació de sorra a la platja de la Pineda amb un pressupost total de 2.360.700 euros per al període 2020-2023, prop de 600.000 euros cada any. El Port de Tarragona regenerarà la platja de la Pineda amb 100.000 metres cúbics de sorra que s'abocaran a la part central de la platja. El vaixell draga agafa els sediments de la zona autoritzada i la transporta fins a la canonada instal·lada davant de la costa. Els sediments es bombegen cap a la platja on es reparteixen per maquinària terrestre.
Salou retreu que el vaixell té unes dimensions considerables, que es desplaça a poca distància i que treballa només davant de la costa de Salou, des del Racó fins a la Cala del Reguerot, «destruint el patrimoni natural del Racó de Salou». «100.000 metres cúbics és una barbaritat, és una extracció molt agressiva; això es fa any rere any, no es deixa que reposi el fons marí i el mal el patim nosaltres», retreu l'alcalde de Salou. «Cal buscar una alternativa perquè es pugui regenerar el litoral sense causar aquest dany, però l'han de buscar ells», diu Granados, referint-se a l'Estat.