YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut només ha administrat el 10% de les vacunes rebudes pel retard en l'arribada

La situació és similar a altres comunitats i països europeus i el ritme es preveu recuperar la setmana que ve

Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna
La situació és similar a altres comunitats i països europeus i el ritme es preveu recuperar la setmana que ve | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

La conselleria de Salut ha administrat només el 10% de les 60.000 dosis de la vacuna rebudes contra la Covid-19. El Departament ho atribueix a un retard en l'arribada de les neveres que la farmacèutica Pfizer recomana per transportar els vaccins fins als centres — atrapades al túnel de Calais durant el tancament fronterer amb el Regne Unit — i a la lentitud en rebre les autoritzacions per ser vacunat. 

Catalunya ha administrat la vacuna de Pfizer contra el coronavirus a 6.093 persones des de diumenge passat, segons el recompte d'aquest dissabte que s'ha publicat a la pàgina web que la Conselleria de Salut de la Generalitat va habilitar per comunicar les dades relatives a la pandèmia.

Del total de dosis, 3.972 s'han administrat a la província de Barcelona, 236 a Girona, 1.271 a Lleida i 613 a Tarragona; i la gran majoria — 4.024 — les han rebudes persones usuàries o treballadores de residències de gent gran de tot el territori.

Demanar permís als familiars dels ancians a residències

En el cas de les residències de gent gran, cal el consentiment de familiars, un fet que alenteix encara més el procediment. Segons han indicat fonts de Salut a l'ACN, les neveres ja han arribat i a partir de la setmana que ve s'incrementarà el ritme. Altres comunitats de l'Estat i països europeus han experimentat retards similars.

A tot això, s'hi afegeix el fet que Pfizer va lliurar un dia més tard del previst una de les remeses. En un comunicat, Pfizer Espanya va explicar que va ser informada diumenge passat per la seva fàbrica de Puurs (Bèlgica) del retard en l'enviament a vuit països europeus, entre ells l'estat espanyol. 


Comentaris

envia el comentari