YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut recorre a 'influencers' en una campanya per conscienciar els joves de la Covid

Sota el lema 'ho seguirem donant tot', fan una crida a l'autoresponsabilitat per seguir mesures preventives de contagis

Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge
Sota el lema 'ho seguirem donant tot', fan una crida a l'autoresponsabilitat per seguir mesures preventives de contagis| Hospital de Bellvitge


El Departament de Salut ha engegat una campanya de conscienciació de la Covid-19 dirigida als joves. La campanya compta amb la col·laboració de sis 'influencers', és a dir, referents juvenils de les xarxes socials, i professionals sanitaris joves que estan vivint de primera mà els efectes de la malaltia. Aquests sis referents s'han reunit amb diferents sanitaris als hospitals catalans, on han compartit experiències i neguits que, posteriorment, han compartit amb els seus seguidors a les xarxes.

Sota el lema #HoSeguiremDonantTot, fan una crida a l'autoresponsabilitat i comparteixen consells sobre la importància d'adoptar mesures preventives contra la Covid i evitar al màxim trobades socials. Les publicacions que s'han fet fins ara han arribat a 1,5 milions de joves i han suposat un total de 45.000 interaccions.Els 'influencers' implicats són Marta Cillán i Sara Giménez, cocreadores de @Devermut (2016); la realitzadora i il·lustradora Marta Puig (@Lyona_ivanova); el creador de continguts David Rodríguez (@Daviditsme_cat); el periodista i youtuber Valentí Sanjuan (@Valentisanjuan); l'artista Damià Rodriguez (@Lildami); i Álvaro García (@Alvaro_loputo).D'altra banda, els hospitals que han participat en aquesta acció dirigida als joves són l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital de Bellvitge i l'Hospital del Mar. En concret, sis professionals d'entre 25 i 30 anys han compartit les seves experiències de primera mà. Tots ells han tractat amb pacients covid i una d'elles és infermera i també pacient de covid persistent.


233 joves a l'UCI el 2020

Durant el 2020, prop de 90.000 joves, d'entre 15 i 35 anys, van contagiar-se de la Covid-19, dels quals 2.950 van haver de ser ingressats a l'hospital. Tot i que la Covid-19 no és un virus que afecti majoritàriament aquest sector, 233 joves van estar ingressats a l'UCI.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


L'altre problema al qual s'enfronten els joves

UGT de Catalunya ha alertat aquest dimarts que l'atur juvenil contínua «imparable» i bat rècords, després de registrar aquest gener un augment interanual del 45,43%, la qual cosa comporta 12.848 joves parats més, fins a 41.129 aturats menors de 25 anys.


Així ha valorat aquest dimarts el sindicat en un comunicat les dades d'atur de gener a Catalunya, on la desocupació ha pujat en 10.470 persones (2,1%) i en 114.399 respecte a fa un any (29,06%), fins a 508.081, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social.


D'altra banda, UGT ha alertat de la desocupació entre les persones majors de 45 anys, «que ja representen més del 50% de l'atur català». El sindicat també ha indicat que l'any arrenca pitjor que va acabar en 2020, amb més de mig milió de persones en atur registrades, de les quals més del 48% ja no cobra cap prestació.


Per aquest motiu, UGT reclama Pressupostos socials amb més inversió pública, posar en marxa de manera urgent mesures de protecció social i «implementar polítiques clares de reactivació econòmica». També ha demanat la utilització dels fons europeus Next Generation per canviar de model productiu, «garantint que arriben a la ciutadania, que són generadors d'ocupació de qualitat i que arriben a aquelles empreses que demostrin la seva responsabilitat social».


Comentaris

envia el comentari