Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, al ple del Parlament durant la Diputació Permanent

Salut afirma que Catalunya s'apropa als 180 casos detectats de la variant britànica

El 8% dels nous casos detectats a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona són de la nova soca

La consellera de Salut, Alba Vergés, al ple del Parlament durant la Diputació Permanent
Salut afirma que Catalunya s'apropa als 180 casos detectats de la variant britànica | ACN

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha afirmat aquest dimecres que Catalunya supera el centenar de casos detectats de la nova soca britànica i s'apropa als entre 150 i 180. Comella ha reconegut la incertesa que acompanya l'entrada d'aquesta variant i si aquesta pot o no «alterar» els escenaris actuals, especialment el de contenció de la pandèmia

A més, en una entrevista a Catalunya Ràdio ha afirmat que si s'han detectat un centenar de casos vol dir que n'hi ha més i ha afirmat que és «probable» que aquesta soca acabi imposant-se a la resta.

S'hauria de restringir l'entrada de ciutadans de Gran Bretanya i Sudàfrica

D'altra banda, el cap del servei de microbiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Tomàs Pumarola, ha explicat a l''Ara' que al seu centre s'han detectat 75 casos de la soca britànica, un 8% del total, i un al Germans Trias i Pujol de Badalona, però espera que properament sigui la variant més comuna, com ja ha passat a altres països. 

Per això, veu «adient» restringir l'entrada de ciutadans procedents de Gran Bretanya o Sudàfrica per evitar l'arribada de noves variants del coronavirus.

El procés de vacunació està en un moment «crític»

Segons ell, ara mateix el procés de vacunació està en un moment «crític», amb molts ciutadans entre la primera i la segona dosi. Si s'infectessin amb una nova variant, aquesta es podria fer resistent a la vacuna.

Pumarola ha considerat que no s'ha de tenir «por» a les noves variants, però sí «respecte», per detectar-les aviat, saber com funcionen i atacar-les. Cal veure si les actuals vacunes funcionen amb aquestes variants.

Sobre futures restriccions, Pumarola és partidari de decidir-les en funció de l'ocupació de llits d'hospital i no pas del nombre absolut de casos. De fet, creu que les vacunes contra la covid-19 podrien acabar sent com les de la grip: cada any s'han de canviar per adaptar-se a les mutacions del virus i no protegeixen absolutament contra la infecció però la fan molt més lleu.