Salut decreta noves mesures per a Figueres i Vilafant per contenir el coronavirus

Està previst que entrin en vigor aquesta mitjanit

Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol
Salut decreta noves mesures per a Figueres i Vilafant per contenir el coronavirus | ACN

A partir d'aquesta nit, la ciutat de Figueres i el municipi de Vilafant, situats a la comarca de l'Alt Empordà, hauran de seguir noves mesures dictades pel Departament de Salut amb l'objectiu de controlar la proliferació dels brots de coronavirus. Tal com recull la 'Cadena SER', la nova normativa entra en vigor aquesta mitjanit.

Limitar els moviments i les trobades

En primer lloc, es recomana a la població que no surti dels seus domicilis, i limiti totes les sortides al carrer. En aquest sentit, s'haurien d'eliminar tots aquells desplaçaments que no es considerin de caràcter essencial, els quals estan recollits en una publicació compartida per Salut.

A més, es prohibeixen les trobades que reuneixin a més de deu persones, i s'aconsella limitar els contactes al grup de convivència habitual i estable, sempre que es tracti de grups reduïts.

Però no només això, i és que en les reunions on es concentrin fins a deu persones, no es permet el consum d'aliments i begudes en espais públics. Com era d'esperar, en aquestes trobades no poden participar persones que tinguin qualsevol símptoma de la Covid, o que estiguin en aïllament o quarantena.

Els serveis també reben limitacions

L'hostaleria i restauració també veuen limitats els seus aforaments, concretament al 50%, ja que el Govern ha decidit aplicar algunes mesures. Unes restriccions que també esquitxen el sector cultural, on l'aforament també queda reduït a la meitat. 

No obstant això, el Departament de Salut informa que es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu, sempre seguint els protocols establerts. 

Salut avisa que el risc de rebrot a Figueres és «molt alt»

Precisament aquesta tarda, saltava la notícia que el Departament de Salut ha volgut advertir que el risc de rebrot en aquesta zona és ascendent i molt alt. Segons recullen les dades, aquest se situa en 761,37 en el període entre el 23 i el 29 de juliol, quan era de 590,71 en l'interval entre el 16 i el 22 de juliol.


Comentaris

envia el comentari