La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

Urgent: Salut deixa clar quan arribaran les vacunes a Catalunya

La consellera de Salut diu que «la vacuna és segura» i que es vol assolir la immunitat «tan ràpid com es pugui»

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dissabte que Catalunya començarà la campanya de vacunació el 27 de desembre si arriben aquell mateix dia les dosis, com ha promès el ministeri de Sanitat. En una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio coincidint amb la Marató contra la covid-19, Vergés ha defensat que la vacuna «és segura» i que es pot parlar «d'un gran èxit» pel fet de tenir-la. Vergés ha dit que encara no sap qui serà la primera persona a vacunar-se a Catalunya, però ha recordat que «el col·lectiu prioritari són les persones en residències».

La consellera ha dit que no sap quan s'assolirà la immunitat de grup, però que el seu objectiu és que sigui «tan ràpid com es pugui». «Nosaltres començarem el primer dia, sí. Si les vacunes arriben el 27, començarem aquest dia», ha assegurat Vergés.

Vergés ha assegurat que «és normal que la gent tingui dubtes» sobre la Covid-19 i les vacunes, però ha remarcat que hi haurà molta informació. Segons Vergés, la vacuna «és una cosa molt positiva, dona esperança que això s'acabarà més d'hora que tard i que els esforços tenen sentit». «No ens fem un tret al peu just abans de guanyar la guerra», ha remarcat, en referència als antivacunes.

A l'espera de l'aprovació de la vacuna a Europa

Aquest passat dilluns, la vacuna de Pfizer-BioNTech ha de superar l'últim examen de l'Agència Europea del Medicament (EMA) aquest pròxim dilluns. Després, serà la Comissió Europea qui l'hagi d'acceptar, fet el qual està previst que es faci en temps rècord per tal de començar el seu repartiment. 

L'inici de la campanya de vacunació està prevista a tota la Unió Europea els pròxims dies 27, 28 i 29 de desembre. Així ho va anunciar la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, alhora que assegurava que les dosis s'haurien arreu dels estats el dia abans, el 26. 

D'altra banda, pel que fa al govern espanyol, va prometre que les primeres vacunes s'enviarien a un total de 50 localitzacions arreu d'Espanya el primer dia després de l'arribada de les vacunes, és a dir, el dia 27. Coincidiria, doncs, amb la data fixada per a l'inici de la campanya de vacunació, tal com va anunciar el ministre Salvador Illa.