El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya

Salut descarta confinar perimetralment més comarques

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, per la seva banda, reitera, a més, que el problema és la mobilitat

Alcaldes de les comarques catalanes de la Cerdanya i el Ripollès han criticat que el tancament de les dues comarques per l'augment de contagis de Covid-19 s'hagi fet estrepitosament i sense consens ni avís. Opinen, així, que es podia haver previst, però, ja que les dades eren dolentes des de feia dies. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, per la seva banda, reitera, a més, que el problema és la mobilitat i que s'hauria de prendre una mesura més global i per tal de no tancar comarques. 

El Govern anuncia compensacions als sectors de les comarques

El Govern ha anunciat mesures compensatòries per als sectors afectats —aquells vinculats a l'hostaleria, restauració i turisme en general— pel tancament perimetral a la comarca del Ripollès (Girona) decretat per la Generalitat davant l'alta incidència de casos de Covid-19.

Així ho ha explicat l'Executiu en un comunicat aquest dimecres després de la reunió telemàtica del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó; el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i altres càrrecs del Govern amb alcaldes de la comarca i el president del Consell Comarcal del Ripollès.

A més, el Govern s'ha compromès a convocar una reunió per a la setmana que ve amb l'objectiu d'estudiar quins sectors són susceptibles de rebre ajudes i ha reafirmat la seva voluntat d'assegurar que els afectats «puguin demanar de manera àgil les ajudes i rebre-les de manera ràpida».

Retencions al Ripollès i a la Cerdanya

Les retencions, d'entre un i dos quilòmetres, es mantenen la tarda d'aquest dimecres a causa dels controls de mobilitat dels Mossos d'Esquadra en el perímetre de les comarques del Ripollès i la Cerdanya (Girona), tancades pel Govern per a contenir la pandèmia de coronavirus.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), en el Túnel del Cadi, la C-16, d'accés i sortida de la Cerdanya, s'acumulen cues d'entre un i dos quilòmetres en sentit nord i sud.

Al Ripollès, les complicacions a la mobilitat aconsegueixen els dos quilòmetres en la C-17 d'accés a Ripoll (Girona), en tots dos sentits, i les retencions en tots dos punts s'han mantingut durant tota la jornada.