Pla general d'una aula de primer d'ESO de l'institut Ramon Barbat de Vila-seca el primer dia de curs 2021-2022

Salut descarta vacunar als instituts pel bon ritme de vaccinació entre els alumnes

Des d'aquest divendres, els centres educatius podran consultar a l'aplicació Traçacovid qui està immunitzat i qui no

El Departament de Salut no preveu, ara com ara, vacunar als instituts de Catalunya. Aquesta decisió és conseqüència del bon ritme de vaccinació contra la Covid-19 en els grups d'edat en què es troben els alumnes que assisteixen a aquests centres. Així ho ha explicat aquest divendres la responsables de programes intersectorials de Salut Públic en la infància i l'adolescència, Laia Asso.

En aquest sentit, ha assenyalat que «ara mateix aquesta mesura no està sobre la taula, si bé de manera periòdica es van analitzant les xifres per àrees i, si més endavant es considera que pot ajudar en algun territori concret, es valorarà». La possibilitat de vacunar als instituts l'havia posat sobre la taula el conseller d'Educació, Josep González Cambray.

Les dades de l'aplicació Traçacovid disponibles pels centres a partir de divendres

Aquest divendres els centres educatius podran consultar a través de l'aplicació Traçacovid quins alumnes i professionals estan immunitzats, sigui perquè han rebut la pauta completa de vacunació o perquè han passat la Covid-19 en els últims sis mesos. Aquesta és una de les principals novetats respecte del curs passat, quan l'única informació disponible per als centres era sobre els contagis.

Aquestes dades facilitaran saber quins alumnes i quins professionals s'han de confinar o no, en cas que una persona del grup de convivència estable sigui diagnosticat com a positiu per Covid-19.

La vacunació entre l'alumnat i el personal docent

Ara com ara, el 64% dels alumnes majors de 12 anys tenen la pauta completa de vacunació, mentre que el 80,2% té almenys la primera dosi, segons dades facilitades per Salut Pública. Pel que fa als docents, el 91,9% tenen la pauta completa, mentre que el 93,3% han rebut una dosi.

En aquest sentit, Asso ha assegurat que Salut no es planteja «en cap cas» obligar els docents que no s'hagin vacunat a fer-ho, tot afegint que la mesura no seria legal en aquests moments. Sobre la qüestió, ha dit que confien a «convèncer-los amb arguments».

La meitat de grups confinats que fa un any

Segons ha explicat el Departament d'Educació, ara com ara hi ha la meitat de grups confinats que l'any passat. El quart dia del curs escolar 2020-2021 hi havia 66 grups confinats, mentre que enguany només n'hi ha 31. En aquest sentit, des de la conselleria s'ha destacat que el 99% dels centres educatius no tenen cap grup confinat.