Salut estudia aplicar la mesura de prohibir fumar a partir de demà

La mesura podria entrar en vigor avui o demà

Diverses persones, unaasseguda en una terrassa, a Castelldefels
El govern espanyol va decretar la prohibició de fumar a llocs públics | cedida

Els serveis jurídics dels Departaments de Salut i d'Interior estan estudiant com implementar la prohibició de fumar a tots els espais públics de Catalunya on no es pugui assegurar una distància mínima de dos metres. La mesura va ser acordada per totes les comunitats autònomes i el ministeri de Sanitat la setmana passada.

La reunió del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha estudiat avui dilluns, 17 d'agost, la mesura i està valorant com implantar-la legalment perquè no pugui ser recorreguda als tribunals. La mesura serà ordenada a partir d'una resolució que entrarà en vigor quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La intenció de la Generalitat és enllestir-la com més aviat millor.

Mesures per la segona onada

El ministre de SanitatSalvador Illa, va convocar pel passat divendres, 14 d'agost, una reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut després de l'important repunt de casos del dia anterior, dijous. En ella estava previst prendre mesures extraordinàries per l'anomenada 'segona onada' de la pandèmia i així va ser, de tal manera que va anunciar el tancament l'oci nocturn i la prohibició de fumar a tots els espais pública on no es pugui mantenir la distància

Segons va anunciat el ministre Illa, està prohibit fumar al carrer sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat i, a més, va imposar el tancament de les discoteques arreu del territori. També estan prohibides diverses activitats d'oci com ara concerts a tot Espanya. A banda, Sanitat recomana limitar les trobades socials als grups de convivència estable i que les reunions no siguin de més de deu persones.


Comentaris

envia el comentari