La Generalitat estudia reduir les quarantenes fins als set dies de durada

El doctor Argimon ha admès la possibilitat, però experts com el doctor Oriol Mitjà ho desaconsellen

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Salut estudia reduir les quarantenes fins a set dies. | Cedida

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha admès aquest dissabte, 12 de setembre, en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, que el Govern estudia la possibilitat de reduir el període de quarantena fins als set dies, és a dir, a la meitat del temps que duren actualment, que és de catorze.

Les quarantenes, reduïdes a set dies?

Tot i que el mateix Argimon reconeixia el passat dilluns que s'estudiava reduir-les a deu dies, Salut estudia ara abreujar encara més el període de quarantena, replicant la decisió que aquest divendres explicava el primer ministre francès, Jean Castex. Al país gal, les noves quarantenes de set dies es podrien començar a aplicar en breu. L'explicació que es dona és el fet que, segons les autoritats franceses, el «veritable» risc de contagi es dona durant la primera setmana després de contraure el virus.

Josep Maria Argimon ha sorprès aquest dissabte anunciant que Salut estudiarà aquesta important reducció del període de quarantena després que tan sols fa cinc dies reconegués que s'estudiava limitar les quarantenes a deu dies.

Mitjà és partidari de mantenir els catorze dies de quarantena

Malgrat les paraules d'Argimon, sembla que alguns experts es mostren en contra de reduir els períodes de quarantena. És el cas del doctor Oriol Mitjà, que ha apuntat que «a menys que hi hagi nova informació, caldria mantenir les quarentes de 14 dies». Mitjà ho fonamenta en el seguiment de 2.250 pacients que van participar en l'estudi 'Jo em corono', dels quals 131 van tenir covid-19.

El 22% van ser detectats en els set primers dies després del contagi; el 45% entre el vuitè i el desè dia i el 31% entre els dies 11 i 14. D'aquesta manera, doncs, el gruix dels contagiats van presentar la covid a partir del setè dia, cosa que duu Mitjà a defensar la tesi de mantenir les quarantenes en 14. Caldrà veure, doncs, com evoluciona la possible decisió.

xxxx


Comentaris

envia el comentari