Es normalitza l'accés per la porta del davant als busos de TMB a partir de dilluns

S'han instal·lat pantalles de protecció del lloc de conducció a 1.030 vehicles de la flota, a excepció dels minibusos

Imatge d'un autobús de TMB, aturat en una de les parades a la ciutat de Barcelona
TMB ha anunciat que els canvis s'aplicaran a partir de dilluns. | TMB

L'accés dels passatgers als autobusos de TMB es normalitzarà a partir del dilluns 14 de setembre i ja es podrà fer per la porta davantera del vehicle. Per fer-ho possible, s'han acabat d'instal·lar pantalles de protecció del lloc de conducció a 1.030 vehicles de la flota, la pràctica totalitat a excepció dels minibusos, on continuarà utilitzant-se la protecció amb làmines de plàstic com fins ara. Les noves separacions transparents, de policarbonat o de vidre, s'adapten a la forma de la porta del conductor i inclouen una finestreta de comunicació. Així, a partir de dilluns els conductors tornaran a fer les tasques habituals d'atenció a l'usuari, com ara els bescanvis de targetes i abonaments defectuosos però no la venda de bitllets.

El bitllet senzill, amb el telèfon mòbil

Pel que fa al bitllet senzill d'autobús, es mantindrà com a única modalitat la compra i validació amb el telèfon mòbil, que està operativa des del 17 de juny passat en tota la flota de TMB. Amb l'habilitació de la porta davantera, l'ús de la mascareta continuarà sent voluntari per part dels conductors mentre estan conduint. Al mateix temps, la setmana vinent es reprendrà la tasca habitual d’inspecció de títols de transport a bord dels autobusos, amb les mesures de prevenció adequades per al personal.

La restricció d'accedir per la porta davantera dels busos de TMB es va implantar el 14 de març –en declarar-se l'estat d'alarma- quan per prevenir contagis es va crear una separació provisional, primer amb cintes adhesives i més tard amb làmines de plàstic, per distanciar el lloc de conducció de l'espai ocupat pel passatge, i es va establir la segona porta com a accés als vehicles. Aquesta mesura, junt amb d'altres de tipus higiènic, ha permès mantenir en funcionament el servei d'autobús i alhora protegir la salut dels treballadors i frenar l'expansió de la covid-19.

Màxima capacitat per a l'inici del curs i reforç de línies 1, 2 i 5 del metro

Les xarxes de TMB estan a punt per a l'inici del curs escolar 2020-2021 i oferiran la seva màxima capacitat amb un reforç de les línies 1, 2 i 5 del metro en les hores puntes del matí i de la tarda. Concretament, la setmana vinent s'aplicarà un reforç en el nombre de trens a les línies 1 i 5 a l'hora punta del matí (de 6 a 10) i a l'hora vall (de 10 a 13), però també a la tarda, a les línies 1, 2 i 5, tant a la franja vall (de 13 a 17) com a la punta (de 17 a 20).

D’aquesta manera es programaran 159 trens a l'hora punta del matí (4 més que en l'inici de curs del 2019) i 148 a l'hora punta de la tarda (11 més que el 2019). Pel que fa a la xarxa d'autobusos de TMB, es posaran en circulació uns 900 vehicles a l'hora punta del matí, com el 2019. De fet, aquesta setmana passada la demanda de transport públic ha crescut un 10% més i d'aquesta manera s'ha recuperat ja la cota d'1 milió de validacions sumant metro i bus.


Comentaris

envia el comentari