Salut estudia reduir el temps de la quarantena: de quinze a deu dies

Alguns països ja ho estan duent a terme

Pla general de la Via Laietana de Barcelona sense cotxes i amb persones fent un passeig, fent esport o passejant el gos
Vergés ha assegurat que hi ha una «certa estabilització, inclús una mica de baixada» amb les dades de la Covid-19  | Catalunya Diari

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la Generalitat s'està plantejant reduir el temps de la quarantena. En una entrevista a la Cadena Ser, Vergés ha indicat que «si la quarantena es redueix a deu dies, com han fet alguns països, podem aconseguir que la gent compleixi les quarantenes donant seguretat? Tenim una proposta».

La consellera ha manifestat que s'ha aconseguit una «certa estabilització, inclús una mica de baixada» amb les dades de la Covid19 i que «ens hauria agradat baixar molt més, però és molt difícil». D'altra banda, també ha explicat que hi ha un pla per enfortir l'atenció primària, per fer front a la Covid-19 i perquè els professionals puguin estar per totes les altres patologies.

Salut prova uns nous tests en diferents hospitals catalans

Salut està avaluant tests d'antigens en diferents hospitals amb uns resultats preliminars «molt prometedors». Segons va assegurar aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, actualment hi ha algunes marques comercials proveïdores habituals de centres sanitaris catalans que tenen aquests tests i s'estan avaluant en centres com Bellvitge, Vall d'Hebron o l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Argimon va descartar donar detalls del nombre de tests que s'han comprat o provat ja i es va limitar a dir que les primeres avaluacions s'han fet en persones amb símptomes. Per això, va dir, cal continuar avaluant com funcionen en pacients asimptomàtics o en altres entorns on la prevalença sigui diferent.

«És una eina més que tenim molt present, ens pot ajudar i ser de gran utilitat», ha dit. En aquest sentit, va afegir que s'estan «acabant de validar» i un cop ho estiguin serà «una eina més» a disposició per diagnosticar casos de Covid-19. Argimon va destacar com a elements positius que són tests ràpids i econòmics. «Estem en una fase molt avançada», va concloure

Al seu torn, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, va afegir que la metodologia de treball en l'avaluació de qualsevol eina de diagnòstic o tractament davant una nova epidèmia o malaltia requereix «ser rigorosos». Per això, va precisar que tot i que el test «dona esperances» no es volen «generar expectatives».


Comentaris

envia el comentari