La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya

Salut assegura que el Govern no tenia constància de la missa a la Sagrada Família

La consellera Alba Vergés ha afirmat que «si n'haguéssim tingut constància, hauríem pogut actuar abans que es donés»

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dilluns que el departament no tenia constància de l'acte de beatificació de la Sagrada Família, tot i que un alt càrrec del Govern hi va assistir. «Si n'haguéssim tingut constància, hauríem pogut actuar abans que es donés», ha afirmat la consellera en roda de premsa. 

Una missa amb mig miler de persones que no s'hauria d'haver produït

Vergés considera que una missa amb mig miler de persones no s'hauria d'haver produït i ha assenyalat que actes com aquest són «absolutament evitables i posposables» en el context actual. 

Vergés ha reiterat que el missatge del Govern és posposar totes aquelles trobades que es puguin davant d'una situació de la pandèmia «complicada» i ha demanat «exemplaritat» més enllà del que restringeixin estrictament les resolucions.

El Procicat intentarà evitar que es repeteixin situacions similars

La consellera ha explicat que tenen previst portar a debat al Procicat una proposta per limitar l'aforament i evitar així que es tornin a repetir situacions similars. Vergés ha remarcat que treballaran en una resolució «molt més clara» però ha avançat que les resolucions que s'aprovin «no podran recollir mai totes les casuístiques del país i de tots els actes». Per això ha demanat que tothom «posposi tot el que no sigui imprescindible».

«Volem evitar que es pugui dir que es complien mesures estrictes quan es veu que surt tot de mare i hi ha restriccions a tots els nivells del país», ha criticat la consellera. En aquest sentit, ha recordat que ara mateix hi ha persones que «no poden treballar perquè tenen el negoci tancat» i que els mesos passats de la pandèmia «no es van poder acomiadar d'éssers estimats». 

«I ara veiem com s'organitzen cerimònies absolutament evitables i posposables», ha carregat.

L'Arquebisbe de Barcelona demana perdó

Per la seva banda Joan Josep Omella, l'Arquebisbe de Barcelona, ha concedit una entrevista a 'Ser Catalunya' on ha aprofitat per demanar perdó per la polèmica ocasionada. Omella ha assegurat que «hem intentat complir les normes que teníem», explicant que l'aforament al 30% que marquen les mesures anticoronavirus permet fins a 800 assistents.

Això no obstant, l'Arquebisbe de Barcelona ha volgut expressar el següent: «Demano perdó si he fet alguna cosa malament, però he intentat fer les coses ben fetes». Omella també ha mostrat la seva predisposició a ajornar el pròxim gran acte previst, i ho ha fet en declaracions a TV3.