Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera de Salut, Alba Vergés, intervé a la reunió de la Diputació Permanent del Parlament

Decisió fulminant de Salut per una imprudència amb unes vacunes a Catalunya

Argimon assegura que la decisió es va prendre «sense preguntar a Salut Pública»

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya
Argimon assegura que Catalunya hauria de rebre 2 milions de vacunes mensuals | Catalunya Diari

El Departament de Salut ha immobilitzat 150 vacunes de Moderna perquè es van traslladar entre dos centres hospitalaris, quan no està indicat que aquest tipus de vaccí es mogui un cop ha estat distribuït, segons va avançar aquest dijous la SER i ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En declaracions a TV3, Argimon ha insistit que la vacuna de Moderna «no s'ha de moure perquè no té estabilitat suficient» i ha indicat que es va prendre la decisió «sense preguntar a Salut Pública». Les vacunes es van transportar entre l'Hospital de Mataró i el de Badalona, segons la informació de la SER. D'altra banda, Argimon ha demanat al govern espanyol que «apreti» per fer complir els compromisos de subministrament de vacunes.

Catalunya hauria de rebre 2 milions de dosis mensuals per arribar al 70% d’immunitat

Per altra banda, Josep Maria Argimon ha declarat a ‘Els Matins’ de TV3 que el pla de vacunació està sofrint importants retards. Així, aquelles persones que s’havien de vacunar aquesta setmana ho faran finalment la setmana que ve. A més, i fent càlculs, Argimon assegura que si s’ha de vacunar al 70% de la població –el percentatge suggerit per començar a parlar d’immunitat de grup-, s’haurien de rebre 2 milions de dosis mensuals de la vacuna. Una xifra, per ara, molt allunyada de la realitat.

I és que ha estat el mateix secretari de Salut qui ha confirmat que ara mateix les neveres de les vacunes es troben buides. Així, el retard del subministrament de les vacunes suposarà que les segones dosis s’aplicaran al cap de 28 dies i no de 21, com estava planejat en un principi.