Diverses ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en línia

Salut incompleix la recomanació de teletreballar amb els treballadors del SEM

L'empresa pública obliga els seus treballadors a dirigir-se als centres laborals

Fa uns dies, el Procicat va recomanar «prioritzar» el teletreball davant la segona onada del coronavirus per tal d'intentar evitar la mobilitat i el contacte social. Doncs bé, aquesta mesura proposada per a tots els catalans i catalanes l'incompleix el mateix Govern de la Generalitat. Segons detalla Crónica Global, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) obliga els seus treballadors a dirigir-se als centres laborals en lloc de permetre el treball telemàtic.

Segons fonts sindicals, la gerència del SEM, encapçalada pel doctor Antoni Encinas, «no permet treballar el 100% de la jornada a distància perquè no ho veu viable». D'altra banda, lamenta que l'empresa pública hagi mantingut personal de pràctiques de màster i Formació Professional (FP) de tècnics de transport sanitari «posant en risc a estudiants i a la ciutadania en general».

En un correu intern de Recursos Humans publicat per Crónica Global, la gerència no fa cas de la recomanació de priorització del Procicat. El text diu el següent: «Entenem que ens hem avançat a la citada norma, contemplant mesures organitzatives de treball a distància, entrades i sortides flexibles, establint mecanismes de distància de seguretat interpersonal mínima, proporcionant equips de protecció, incrementant la periodicitat de la neteja i posant a disposició dels treballadors hidrogel i tovalloletes higièniques al lloc de treball, entre altres mesures». 

D'aquesta manera, rebutgen incrementar el teletreball implementat i defensen la mesura de treballar al centre laboral amb les mesures d'higiene i seguretat establertes.

 

Els treballadors lamenten la «incoherència» del SEM

El sindicat lamenta que el SEM ha pres una decisió «incoherent», rebutjant les recomanacions dictades per Salut al Procicat. D'altra banda, explica que les persones que podrien desenvolupar la seva feina des de casa són el personal d'administració, que durant el pic de la pandèmia va fer teletreball. Ara, aquestes feines es fan de manera presencial.

Ho fan amb una atenció telefònica que deriva en el cas que sigui necessari a la mobilització d'efectius, sigui en una ambulància o altres cossos de seguretat. Per tot plegat, els treballadors denuncien que és difícil respectar la distància de seguretat entre els companys.