Mor un mes i mig després el pacient d'Igualada que va estar més temps ingressat per Covid

L'home va passar 172 dies a l'hospital

Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós
L'Àngel va ser ingressat el 16 de març amb una una insuficiència respiratòria greu, derivada per la Covid 19 | ACN

Després de passar 172 dies ingressat a l'UCI de l'Hospital d'Igualada a causa del coronavirus, l'Àngel va aconseguir l'alta convertint-se en el pacient que havia estat més temps ingressat de tot l'Estat per la Covid-19. L'home va estar des del 16 de març al 3 de setembre i era molt estimat per tot el centre sanitari perquè treballava des de feia més de 20 anys a l'equipament exercint d'auxiliar d'infermeria a la mateixa UCI. Doncs bé, un mes i mig després l'Àngel ha mort. Així ho ha anunciat l'Hospital d'Igualada en una piulada a Twitter definint-lo com un «lluitador».

 

Va ingressar a l'hospital el 16 de març

L'Àngel va ser ingressat el 16 de març amb una insuficiència respiratòria greu, derivada per la Covid 19. Des de llavors, va patir diverses complicacions, com ara coagulopaties, insuficiència renal, i sèpsia per sobre infecció respiratòria i abdominal. Després de sortir de l'UCI, va ser traslladat a l'Institut Guttmann per seguir amb la seva recuperació.

De fet, quan va sortir de l'hospital els metges ja van advertir que l'Àngel començava un llarg camí per recuperar-se perquè la llarga estada a l'UCI va minvar molt els seus músculs. Li quedava per endavant un recorregut de recuperació per guanyar força a base d'un treball físic diari i intens.

«Més que un Àngel és com una au fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions». Aquestes eren les paraules del cap de servei d'anestesiologia i medicina intensiva, Santi Abreu, tal com recull el diari Ara. El doctor afegia: «És protector amb els seus, treballador, sempre amb bon humor. Un home corpulent que ha demostrat una fortalesa física i mental increïble».

Cal recordar que Igualada va ser el primer gran focus de coronavirus a Catalunya durant la primera onada de la pandèmia. Tot va començar quan es va celebrar un sopar d'unes 80 persones que, progressivament, van anar infectant altres persones fins a col·lapsar l'hospital del municipi.


Comentaris

envia el comentari