Professional sanitari atenent un pacient al servei d'urgències a l'Hospital de Palamós

Un treballador de l'Hospital d'Igualada surt de l'UCI després de 172 dies ingressat per la Covid-19

Igualada va ser un dels focus més grans del coronavirus a Espanya i el més important a Catalunya

Un pacient de l'Hospital d'Igualada ha sortit de l'UCI aquest dijous després de passar-hi 172 dies ingressat per la covid-19. Segons ha manifestat el mateix Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA), el pacient, l'Àngel, treballa des de fa més de 20 anys a l'hospital igualadí, on exerceix d'auxiliar d'infermeria a la mateixa UCI.

Va ingressar el dilluns 16 de marc amb una insuficiència respiratòria greu, derivada per la covid-19. Des de llavors ha patit múltiples complicacions, com ara coagulopaties, insuficiència renal, i sèpsia per sobre infecció respiratòria i abdominal. Després de sortir de l'UCI, serà traslladat a l'Institut Guttmann per seguir amb la seva recuperació.

Ahir, paral·lelament, s'informava que els casos positius confirmats a Igualada s'han quasi duplicat en una setmana. Segons dades de l'Ajuntament, s'ha passat de 36 a 67. Per aquesta raó l'alcalde, Marc Castells, ha fet una crida a extremar la prudència i ha demanat explícitament que s'evitin les trobades familiars per evitar «el risc de contagi».

Castells també ha explicat que l'increment dels casos ha anat lligat a la realització de més proves PCR, un fet que ha permès detectar «més positius asimptomàtics». Paral·lelament, segons dades de l'Ajuntament, la situació a l'Hospital d'Igualada manté la tendència «positiva» de les darreres setmanes amb més d'una seixantena de llits buits. Hi ha en aquests moments 8 persones ingressades, una d'elles a l'UCI.

Igualada va ser el focus principal de contagis per coronavirus a Catalunya i un dels clústers més grans a Espanya. Tot va començar quan es va celebrar un sopar d'unes 80 persones que, progressivament, van anar infectant altres persones fins col·lapsar l'hospital del municipi. 

12.409 persones ingressades a l'UCI des del març

Cal esmentar que en l'últim balanç de Sanitat sobre les xifres de contagis per coronavirus han informat que en els últims 7 dies s'han registrat 1.853 ingressos hospitalaris (135.577 des que el virus va arribar a Espanya) i 144 en Unitat de Vigilància intensiva (UCI), sent 12.409 les persones que han estat ingressades en aquestes unitats des que comencés la pandèmia.