Salut notifica 795 positius i 5 morts les últimes 24 hores a Catalunya

En només 5 dies el risc de rebrot ha crescut gairebé 20 punts

Transeünts amb mascareta passegen per un carrer de Madrid
El risc de rebrot es dispara a Catalunya i creix ostensiblement amb només 5 dies. | Europa Press

Catalunya registra 795 casos nous de Covid-19 confirmats per PCR i s'eleva el total a 101.441, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total de casos ascendeix a 123.202 — 867 més — amb totes les proves. Segons les últimes dades, un total de 12.959 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, cinc de les quals en les últimes hores. 

El risc de rebrot, situat en nivells alts des de mitjan juliol, se situa en 186,53, per sobre els 161,89 punts registrats la setmana passada — del 8 al 14 d'agost —. La velocitat de propagació del virus s'incrementa lleugerament fins a 1,14 i es manté per damunt d'1. A Catalunya hi ha 665 pacients ingressats, cinc menys respecte a l'últim balanç, dels quals 138 a l'UCI — quatre més —.

Entren en vigor les restriccions a Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les restriccions per frenar la Covid-19 a Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), amb les modificacions que dilluns va marcar el jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona. D'aquesta manera es prohibeixen les trobades de més de 10 persones i es limita al 50% l'aforament d'activitats culturals i esportives; d'hoteleria i restauració, i religioses. També es recomana evitar els desplaçaments no essencials. La inspecció i el règim sancionador correspondrà als ajuntaments i a la Generalitat.

Les autoritats recomanen no sortir del domicili excepte si són casos molt concrets com anar a la feina quan no es pugui teletreballar o per tenir cura de persones grans, amb discapacitat o especialment vulnerables. També es pot anar als centres sanitaris, entitats financeres, jutjats, centres per fer tràmits administratius o exàmens inajornables, horts familiars d'autoconsum, establiments d'alimentació o altres amb cita prèvia. 

Els contactes s'han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar-ne l'aïllament. En les reunions de fins a 10 persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes. No hi poden participar les persones que tinguin símptomes del virus, o aquelles que hagin d'estar aïllades per qualsevol motiu. 

En els establiments d'hostaleria i restauració, el consum s'ha de realitzar sempre a la taula, no a la barra. A l'interior, l'aforament es limita al 50% de l'autoritzat i s'ha de garantir una distància mínima entre taules d'1,5 metres. A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació també al 50%, però en aquest cas s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules. L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

En els centres de treball s'han d'adoptar mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels desinfectants, garantir la distància interpersonal, utilitzar la mascareta de manera obligatòria i evitar la coincidència de persones, així com potenciar l'ús del teletreball. En la mesura del possible, els empresaris han de facilitar que els treballadors evitin l'ús del transport públic en hora punta. 

Les activitats de casals i colònies d'estiu es mantenen, encara que han de complir els 'Criteris generals per a l'organització de les activitats de lleure educatiu estiu 2020', i els protocols específics del Procicat, sobretot el que fa referència als grups establerts de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut. 


Comentaris

envia el comentari