Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR de coronavirus a una veïna de Sabadell. Imatge del 7 d'agost de 2020.

Salut iniciarà un cribratge comunitari a Badalona a partir del dilluns 31 d'agost

Està dirigit a un total de 15.000 habitants

Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR de coronavirus a una veïna de Sabadell. Imatge del 7 d'agost de 2020.
El cribratge comunitari està dirigit a uns 15.000 veïns i veïnes | Catalunya Diari

El departament de Salut de la Generalitat realitzarà a partir del pròxim dilluns 31 d’agost un cribratge comunitari en diverses zones concretes de Badalona: les àrees bàsiques de salut de Gran Sol i Llefià. Com ha passat en altres ciutats catalanes, el cribratge està dirigit a un marge d’edat concret. En aquest cas, entre la població de 15 a 40 anys, la franja on s’han detectat més casos positius de coronavirus al municipi. Està previst que el cribratge comunitari es dirigeixi a un total de 15.000 veïns i veïnes del municipi.

D’aquesta manera, a partir del dilluns les persones interessades a fer-se una prova PCR es podran adreçar al seu Centre d’Assistència Primària (CAP) de referència –CAP Gran Sol i CAP Llefià-. Allà es realitzaran els tests en horari de 15.00 hores a 19.00 hores el dilluns, i la resta de la setmana de 10.00 hores a 14.00 hores i de 15.00 hores a 19.00 hores.

Cal destacar que per evitar aglomeracions el departament de Salut ha indicat que es prioritzarà que les proves PCR es facin per carrers. Això voldrà dir que en funció del carrer on es visqui s’informarà del dia que caldrà anar al CAP a fer-se la prova.

Els resultats estaran disponibles a partir de 48 hores

Per una altra banda, també es realitzarà un cribratge comunitari el divendres 28 i el dissabte 29 en un bloc de pisos del barri de La Salut. Les proves PCR les faran els professionals sanitaris als mateixos edificis.

Segons indica Salut, els resultats de les proves estaran disponibles a partir de 48 hores a l’espai ‘La Meva Salut’. A més, es contactarà per telèfon amb els casos que siguin positius. En canvi, els negatius que tinguin el eConsentiment se’ls enviarà un missatge per informar dels resultats.

Objectiu: detectar infectats asimptomàtics

L’objectiu dels cribratges que s’estan realitzant arreu de Catalunya és el de detectar infectats asimptomàtics que, sense saber-ho, transmeten la malaltia, per a poder iniciar l’aïllament i tallar la transmissió. També pretén localitzar aquelles dificultats socials que impedeixen realitzar les quarantenes, per donar resposta com a comunitat i des de totes les administracions.

El dispositiu ha estat posat en marxa des del Servei Català de la Salut, liderat per l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, Vigilància Epidemiològica i l’Hospital Germans Trias, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona.