Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una habitació d'hospital amb un llit

Salut intervé una residència de gent gran del Baix Llobregat per un brot de Covid

10 dels 11 residents del centre son positius en covid-19

Imatge d'arxiu d'una habitació d'hospital amb un llit
El brot afecta 10 dels 11 residents i 4 dels 6 professionals | Pixabay

El Departament de Salut ha intervingut les instal·lacions de la residència de gent gran Font de l'Avi de Vallirana, a la comarca del Baix Llobregat, després que s'hagi declarat un brot de Covid-19 que afecta 10 dels 11 residents i quatre dels sis professionals -els dos restants es troben aïllats per ser contactes estrets de casos confirmats. Un dels residents positius ha estat derivat a l'hospital.

Segons ha explicat Salut, el centre no va tenir cap positiu fins al dia 24 de gener, en què una treballadora va presentar símptomes i els primers tests van confirmar un elevat nombre de contagis entre el personal i els residents. El mateix dia es va activar l'Equip d'Intervenció Ràpida Territorial, així com el seguiment del brot per part de Salut Pública.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Des de la Gerència de l'Àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitària de Barcelona es va proposar la intervenció del centre per part d'una nova entitat gestora, SUARA SERVEIS SCCL, que dirigirà i coordinarà l'activitat assistencial de la residència. L'objectiu és que executi un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica del centre en el seu conjunt pel que fa als aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mitjà termini.

L'hospital de Jesús, a Tortosa, deixa de rebre nous ingressos a causa d'un brot que afecta 50 pacients

Segons va informar aquest dimecres el Departament de Salut, un brot que afecta 50 pacients de l'hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa, i també la unitat d'hemodiàlisi, ha obligat a tancar el centre a nous ingressos fins que la situació no estigui controlada. La situació epidemiològica i de pressió assistencial a la regió sanitària Terres de l'Ebre es troba en una situació «difícil», per la qual cosa s'han adoptat noves mesures dins el pla de contingència.

Una d'elles és que l'antiga residència d'Amposta s'habilitarà a partir d'aquest dijous com a espai per atendre persones amb necessitats de cures intermèdies amb l'objectiu de reduir la pressió sobre els principals centres hospitalaris. A l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on s'atenen els pacients aguts i crítics, hi ha actualment 29 pacients ingressats a l'UCI, 24 dels quals amb covid-19. A planta hi ha de 27 pacients contagiats de la malaltia. D'altra banda, l'hospital comarcal d'Amposta suma divuit pacients ingressats per covid-19 i l'hospital comarcal de Móra d'Ebre en té quatre.

El Verge de la Cinta seguirà atenent la cirurgia urgent, oncològica i no ajornable, mentre que la resta d'intervencions s'atendran, sempre que sigui possible, a la resta de centres del territori. Les consultes externes només faran primeres visites preferents de forma presencial. La resta de consultes -segones visites, controls, etc- es faran per via telemàtica. Des del centre s'estan estudiant mesures per restringir visites i acompanyants a causa de l'alta incidència de la covid-19 en la comunitat.

L'hospital d'Amposta ha desprogramat la cirurgia amb ingrés, ha suspès algunes proves especials, ha reduït les consultes i visites, i desprogramarà part de la cirurgia sense ingrés, ja que a partir de dijous s'habilitarà l'antiga residència de gent gran d'Amposta com a centre per a atendre pacients de Terres de l'Ebre amb necessitats de cures intermèdies.