El Departament de Salut i Pimec faran 85.000 tests d'antígens ràpids a empreses i polígons industrials d'arreu de Catalunya. Aquesta acció es farà gràcies a la signatura d'un acord entre les dues parts aquest dijous al vespre. Salut aportarà aquets 85.000 tests que entregarà al Servei Català de la Salut per facilitar el desplegament inicial de les activitats previstes al conveni. De la seva banda, Pimec realitzarà els testos als centres de treball, polígons i zones de concentració d'activitat laboral a través de les seves organitzacions sectorials i territorials. La patronal s'encarregarà de l'organització i el desenvolupament dels cribratges. Aquests es podran fer puntualment o establir una periodicitat.
Els cribratges es faran seguint les prescripcions del 'Protocol per a la realització al territori de Catalunya de cribratges mitjançant tests d'antígens a empreses, polígons i zones de concentració d'activitat laboral', elaborat per Salut i presentat al Consell de Relacions Laborals de Catalunya.
L'acord es va signar aquest dijous al vespre entre el secretari general de Salut, Marc Ramentol, i el president en funcions de Pimec, Josep González. Ramentol l'ha valorat com "una oportunitat clau" per millorar el rastreig i la pro activitat en la cerca de nous casos de covid. Ha afegit que d'aquesta manera s'introdueix la política de cribratges a l'entorn laboral de tot Catalunya. González ha expressat el compromís "inequívoc" de les pimes amb la prevenció de propagació dels contagis.
Les vacunacions massives, de cara a l'estiu
D'altra banda, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha informat que la vacunació massiva contra la covid-19 podria començar «cap a finals del segon trimestre». Tot i això, ha insistit que dependrà de si es compleix o no l'entrega de vacunes informada per part del govern espanyol. Ramentol ha dit a RAC1 que si es compleix l'aprovació de la vacuna de Janssen a mitjans de març i l'inici d'entregues a l'abril, això fa pensar que «l'afluència de vacunes serà molt més àmplia».
Quan això passi ha tornat a defensar l'ús de grans espais, entre els que ha inclòs els campus universitaris, i el treball de personal més enllà del de la sanitat pública, com per exemple els serveis de prevenció de riscos laborals i el de les mútues d'accidents.
Seguint les previsions de Salut, Ramentol ha concretat que «a finals de la setmana que ve» es començarà a vacunar les persones de risc, com poden ser les que tenen patologies oncològiques. Aquestes rebran les vacunes de Pfizer o Moderna.