El secretari general de Salut, Marc Ramentol, i la consellera de Salut, Alba Vergés

Salut planteja flexibilitzar el toc de queda abans que decaigui l'estat d'alarma

Marc Ramentol destaca que, malgrat ser una mesura efectiva, està afectant en l'àmbit emocional la ciutadania

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha plantejat aquest diumenge endarrerir l'horari del toc de queda a Catalunya, que ara com ara comença a les 22 hores, abans que finalitzi l'estat d'alarma a Espanya el pròxim 9 de maig. Ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha dit que «aquesta és una mesura per la qual no sé si cal esperar al 9 de maig», data prevista per a la finalització de l'estat d'alarma.

Ramentol ha explicat que sotmetran aquesta restricció a revisió «constant, per tal d'adaptar-la a la situació epidemiològica» de cada moment abans d'aquesta data, alhora que ha destacat que, malgrat ser una mesura efectiva, està afectant en l'àmbit emocional la ciutadania.

Crítiques contra el govern espanyol per no prorrogar l'estat d'alarma

Durant l'entrevista a Catalunya Ràdio, el secretari general de Salut també ha criticat que el govern espanyol hagi decidit no prorrogar l'estat d'alarma a l'Estat més enllà del 9 de maig, data en què finalitza la mesura. En aquest sentit, Ramentol ha explicat que llavors les dades epidemiològiques podran estar millor, «però ni molt menys haurà acabat l'emergència pandèmica».

Pel que fa al pla del Govern, que preveu iniciar un procés de desescalada a partir del 26 d'abril, ha assegurat que és una possibilitat «si les xifres acompanyen», i ha indicat que l'únic 'efecte Setmana Santa' que s'ha registrat fins ara ha estat un augment important de les vacunes administrades.

300.000 vacunes administrades en la darrera setmana

Sobre la vacunació, Ramentol ha apostat per reforçar la conscienciació en alguns segments de la població per mostrar que la vacunació és «necessària» i «funciona». Així mateix, ha dit que caldrà conscienciar alguns segments de la població que «no viuen la malaltia tan de prop o que no la tenen tan present». En aquest sentit, ha recordat que durant aquesta setmana s'han administrat fins a 300.000 vacunes a Catalunya.

El secretari general de Salut ha assegurat que de moment les crides a vacunar-se estan tenint molt bona resposta, però ha lamentat que «la campanya d'anada i tornada amb canvis de criteri» en relació amb alguns vaccins està afectant la confiança de la població.