Salut es planteja treure la vacunació de la grip dels CAP per no col·lapsar-los

S'estudia habilitar equipaments municipals com casals d'avis i centres cívics

Sanitaris a les portes d'un hospital, amb mascaretes i equips protectors, mentre els pacients fan cua fora de l'edifici
El Departament de Salut vol canviar la campanya de vacunació de la grip | TVE

El Departament de Salut es planteja canviar d'ubicació la campanya de vacunació de la grip i deixar de fer-la als centres d'atenció primària (CAP), on s'acostuma a fer. Segons ha explicat 'El Periódico', es podria traslladar les vacunacions a equipaments municipals com casals d'avis o centres cívics.

Amb aquest canvi s'evitaria col·lapsar encara més els CAP  i «separar bé els dos circuits». Segons han explicat fonts de Salut a l'ACN, aquesta és una possibilitat que «s'està treballant», encara que han matisat que «es treballa amb totes les opcions» i el trasllat de la campanya de vacunació n'és només una.

Es dispara el risc de rebrot a Catalunya i es registren 1.273 casos

De fet, Catalunya ha sumat aquest diumenge 1.273 nous casos confirmats per PCR de covid-19, elevant la xifra total als 129.656, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Són 83 positius menys que els reportats fa 24 hores. La xifra de casos amb totes les proves és de 153.600 — 1.345 més en les últimes hores —.

Des de l'inici de la pandèmia han ort 13.233 persones per coronavirus a Catalunya, 11 més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals pugen en 35 persones i ara són 754, dels quals 124 estan a l'UCI, tres menys que fa 24 hores. El risc de rebrot puja amb força de 154 a 162,29, mentre que la velocitat de propagació segueix acostant-se a l'1, registrant un 0,96.

Matí de cues al cribratge massiu a Trinitat Vella

Matí de cues al cribratge massiu a Trinitat Vella, un dels barris de Barcelona amb més incidència de casos de coronavirus. El Departament de Salut i el consistori han fet una crida porta a porta en tres seccions censals del barri –que apleguen un total de 7.100 persones- amb l'objectiu d'aconseguir fer unes 1.200 PCR aquest cap de setmana.

S'han habilitat dos punts per facilitar l'accés a les proves: el Centre Cívic de la Trinitat Vella i l'espai Trinijove. «Tothom és benvingut a fer les PCR però especialment ens adrecem a la població entre 20 i 45 anys. Volem detectar els casos asimptomàtics i poder aïllar-ne els contactes», ha precisat la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa.


Comentaris

envia el comentari