Mor el conegut escriptor manresà Lluís Calderer als 76 anys

Nascut el 1944, va dedicar bona part de la seva vida a la docència a les lletres

Lluís Calderer en arxiu
Lluís Calderer en una imatge publicada per l'alcalde de Manresa | Twitter (@Marc_aloy)

Lluís Calderer, escriptor manresà i Premi Bages de Cultura 2010, ha mort als 76 anys aquest passat dissabte, 19 de setembre de 2020, segons ha informat aquest diumenge la Conselleria de Cultura.

L'escriptor va néixer a Manresa el 1944 i es va llicenciar en Filosofia i Lletres. Al llarg de la seva trajectòria va publicar diversos llibres i va dedicar bona part de la seva vida a la docència a les lletres. Calderer és autor d'obres com 'La Seu se'n va a córrer món' (1984), i 'Figuracions (1998)', a més de poemaris com 'Essència del temps' (1982), 'Mentre la pols es mou' (1995) i 'El pacte clos' (1997), i traduccions de Giuseppe Ungaretti, Albert Camus i Guy de Maupassant.

Escriptor de renom

La Conselleria ha destacat que Calderer deixa un «llegat enorme d'obra i amor per la cultura», després de fundar Art Viu, la revista 'Faig', el Cineclub Manresa i Quaderns del Taller. També ha lamentat la seva mort l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, qui ha explicat que Calderer era «un home de lletres, erudit, mestre, escriptor, professor de llengua, amant de l'art, cinèfil, membre de tantes entitats, amic afable i company de lluites». «Ens deixes una petjada inesborrable. Com et trobarem a faltar, estimat Lluís!», ha escrit.

El president de la Generalitat, Quim Torra i Pla, també ha volgut enviar el seu condol a la família i amics del manresà, que «ha dedicat la seva vida a les lletres, la docència i l'activisme cultural. Una pèrdua per a tot el país». El seu funeral tindrà lloc demà dilluns 21 de setembre, a les 11 del matí, a l'església de Crist Rei de Manresa


Comentaris

envia el comentari