YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut preveu que el 50% dels catalans hauran rebut «almenys una dosi» de la vacuna al juny

Catalunya podria viure un estiu amb mesures molt més relaxades

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, en roda de premsa amb mascareta
Marc Ramentol opina que de cara al juny la meitat dels catalans hauran rebut almenys una dosi de la vacuna | cedida

El Departament de Salut treballa amb la previsió que la meitat de la població catalana hagi rebut al juny «almenys una dosi de la vacuna contra la covid». Així ho ha explicat a RAC1 el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que ha afegit que un 30% ja tindran les dues dosis. A més, ha afirmat que si es compleixen els compromisos d’enviament de vacunes, es podria arribar al 70% de la població immunitzada «abans d’acabar l’agost». D’altra banda, ha dit que li consta que el Ministeri de Sanitat "s’està plantejant elevar el topall d’AstraZeneca als 65 anys» però ha insistit que no hi hauria d’haver limitació.

Ramentol ha assegurat també que la vacunació «no pararà per Setmana Santa i ha afirmat que s’administraran totes les vacunes que arribin. En aquest sentit, ha mantingut que l’inici de la vacunació massiva està previst per a l’abril i l’estratègia s’anirà desplegant a mesura que hi vagin arribant més dosis.

Si totes aquestes previsions es compleixen, Ramentol ha afirmat que Catalunya podria tenir un estiu amb mesures «però sens dubte amb una mica més d’aire» que el de l’any passat. Per últim, ha considerat que l’Agència Europea del Medicament hauria d’examinar altres vacunes que demostrin eficàcia, com la russa.

Unes dades que s’allunyen dels objectius del govern espanyol

Tot i ser dades més aviat optimistes, aquest 50% de la població catalana vacunada de cara a l’agost s’allunya molt de l’objectiu principal del govern espanyol, el qual esperava poder haver vacunat al 70% de la població espanyola de cara a l’estiu.

Així i tot, diversos problemes de logística i altres inconvenients han fet que sigui gairebé impossible obtenir la immunitat de grup abans de finals d’aquest any. Les vacunes que no arriben a temps –o en quantitats menors a les acordades- o la polèmica que ha envoltat aquestes setmanes AstraZeneca i que ha paralitzat el procés de vacunació són alguns dels problemes que han anat sorgint en aquests mesos i que ajornen, cada cop més, la desitjada tornada a la normalitat.


Comentaris

envia el comentari