Pla general de persones passejant pel carrer Major de Lleida

Salut obre la porta a iniciar el relaxament de mesures al Segrià a finals de la setmana vinent

Així ho ha manifestat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, tot i que supedita qualsevol actuació a l'evolució del brot

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat confiat a poder començar a relaxar les mesures restrictives imposades al Segrià pel brot de Covid-19 a finals de la setmana vinent. Si la infecció compleix les previsions del Procicat, el dijous es podria arribar a una situació en què hi hagués «més altes que ingressos» a l'hospital. Això permetria començar a pensar «a relaxar totes aquestes mesures», ha dit.

En tot cas, Argimon ho ha supeditat a l'evolució del brot, i ha advertit que no es farà «de manera precipitada». En aquest sentit, ha indicat que «guanyar un o dos dies» pot suposar «perdre molt bona part de l'esforç i el sacrifici» que ha fet la ciutadania del Segrià «i el seu personal sanitari».

El coordinador de Covid-19 a Catalunya, optimista

Les paraules d'Argimon concorden amb les declaracions que va fer en la jornada d'ahir el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz. Sobre la situació al Segrià, va explicar que «sembla que la situació millora, gràcies a les mesures implementades».

En aquest sentit, Mendioroz va explicar que «la responsabilitat de la gent del Segrià permet veure una mica de llum al final del túnel i podem ser una mica optimistes».