Imatge d'arxiu d'un escorxador

Salut assegura que s'està fent seguiment de la situació als escorxadors de Lleida

Les empreses del sector agroalimentari són un dels focus de rebrot del coronavirus a les comarques de Ponent | La gerent de Salut també ha apuntat al relaxament de la població a Lleida

Salut està fent seguiment dels escorxadors de Lleida on s'han detectat positius de la Covid-19 els darrers dies i també es faran les proves que calgui per donar «imatge de la realitat de la situació». Així ho ha dit a l'ACN la gerent de la Regió Sanitària, Divina Farreny, que també ha afegit que estan «tranquils» per la constatació que tots els focus «estan repartits» amb un nombre de casos molt «normal» a la comunitat.

Divina Farreny ha comentat que des del Departament de Salut s'estan plantejant oferir hotels a les persones que hagin donat positiu i no puguin fer l'aïllament en condicions a casa seva. L'objectiu és frenar els contagis després del «relaxament» de la desescalada.

Tranquil·litat després de les converses amb el sector

La gerent de la Regió Sanitària de Lleida ha assegurat que Salut ha parlat amb tots els escorxadors on s'han detectat focus de coronavirus i s'ha posat en marxa un pla per veure com s'estan abordant aquests casos en aquestes empreses del sector agroalimentari. L'objectiu és veure què s'està fent i les mesures que s'estan implementant per detectar si es dóna algun punt «crític« i acompanyar perquè es millori.

En qualsevol cas, Farreny ha assenyalat que estan tranquils per les converses que han tingut amb el sector, ja que els focus estan «molt repartits», amb un nombre de casos normal. Igualment, ha garantit les proves que calguin per saber la situació real, de la mateixa manera que s'està fent des de fa setmanes en el marc de la campanya de la fruita. Farreny també ha recordat que a tot el món, la indústria agroalimentària no ha deixat de treballar des de l'inici de la pandèmia i que per tant «hi ha casos».

En aquest sentit, la gerent de la Regió Sanitària de Lleida, ha remarcat que als escorxadors s'han extremat les mesures de seguretat però que hi ha la sensació compartida que només existeix el control absolut quan els treballadors estan a les plantes de treball, ja que quan van casa, «pot ser que es relaxin» i com ha passat aquest cap de setmana, pugin els contagis en sopars o festes. Precisament Salut ha alertat d'una festa d'aniversari on hi va haver una vintena de contagis en un domicili particular de la regió sanitària.

Residències de gent gran

Altres casos que han frenat el pas a la fase 2 de la regió de Ponent han estat detectats en residències de la tercera edat, sobretot després dels 2.000 tests PCR que es van fer la setmana passada. Molts són casos asimptomàtics i hi ha tant residents com treballadors.

Farreny ha explicat que la resta de casos que han provocat aquest repunt estan «identificats» i per això s'ha optat per la prudència. A partir d'aquí, caldrà veure si els pròxims dies la xifra s'estabilitza i es replanteja el pas a la fase 2.